asociatiile studentesti si concurenta

In urma cu 1-2 ani era mare valva in Facultatea de Automatica si Calculatoare. 2 asociatii studentesti isi disputau suprematia. Se organizau evenimente dupa evenimente, existau proiecte in fiecare luna, studentii beneficiau de concursuri de dezbateri, concursuri de sah, campionate de fotbal, lan party-uri. Dorinta de a face lucruri pentru studenti era atat de mare ca sefii celor 2 organizatii, SRAITs si LSAC – fiindca despre ele este vorba, se certau care sa mai organizeze evenimente. 

Intre timp SRAITs a disparut complet si LSAC parca si-a pierdut din dorinta de a face lucruri de amploare pe care o avea in acea perioada.

SRAITs probabil a disparut pentru ca nu a putut sa predea stafeta catre noua generatie de studenti iar LSAC s-a pierdut pentru ca nu mai are concurenta, desi atunci cand a avut concurenta si lucrurile mergeau bine nu a stiut sa o aprecieze.

De ce oare la alte facultati se poate si la noi nu? As vrea sa-i dau exemplu aici pe cei de la ASII. Uitati-va si pe blogul lor dar nu prea mult ca s-ar putea sa vreti sa va mutati acolo.

3 thoughts on “asociatiile studentesti si concurenta”

 1. Well, permite-mi să te contrazic. Nu sunt membru în nici una dintre aceste organizații și nu le-aș face reclamă niciodată. Dar ambele încă mai există și se mai implică. SRAIT este într-o perioadă de pauză acum dar au participat intens în timpul vacanței de Paști la promovarea facultății în liceele din țară (afaik).

  Iar LSAC va desfășura săptămâna viitoare un eveniment nou, din câte am auzit. Nu am prea multe detalii pentru că nu particip la ședințele lor, nefiind membru și având și câteva puncte de divergență cu unii din membrii de acolo (președintele care a dus o politică agresivă de promovare și 2-3 persoane care au rupt orice afișe din Politehnică promovând activități la care LSAC nu era organizator, anul trecut).

  Oricum, mai există și alte organizații, deși mai puțin vizibile. Nu vorbesc de BEST sau de ESTEEC pentru că astea nu interesează prea mult. Amintesc doar de Rosedu și Ceata acum. Poate voi reveni mâine cu mai multe detalii.

 2. Apreciez foarte mult ROSEDU dar este mai mult o asociatie profesionala decat una studenteasca. Despre Ceata nu stiu nimic (link).

  Daca te uiti la site-ul SRAITs si compari ce s-a intamplat anul acesta cu ce s-a facut anul trecut in perioada similara cred ca o sa-mi dai dreptate. Majoritatea studentilor din SRAITs sunt in an terminal si nu si-au gasit urmasi. Poate imi zice cineva din SRAITs daca gresesc. Cat despre LSAC – n-am zis ca nu se implica. Am zis ca de cand a disparut concurenta a scazut foarte mult si implicarea.

  Subliniam prin acest post importanta existentei unor ong-uri pentru studenti si importanta existentei unei concurente intre ele.

 3. Wow, foarte interesante intiativele ASII – un fost coleg de-al meu lucreaza de cativa ani in cadrul UAIC si de fiecare data cand imi povesteste sau imi arata initiativele lor, raman foarte impresionata.
  Ultima e asta
  http://admitere.uaic.ro/

  Poate entuziasmul asta lipseste in Poli (unde in afara de stagii pe bune si poli2.0 n-am remarcat prea mult entuziasm .. nu mi se pare ca se acorda atentia necesara cultivarii mandriei de a fi student la o universitate buna sau spiritului de echipa, precum bine ziceai intr-un post anterior).

Comments are closed.