optiuni anul 4

Studentii din anul 3 trebuie deja sa-si manifeste optiunile pentru specializarile din anul terminal. Structura specializarilor s-a schimbat destul de mult, la fel si materiile componente. Profesorii si-au prezentat deja materiile in cadrul intalnirilor cu studentii de la inceputul primaverii care incep sa devina traditie (deja al 2-lea an consecutiv cand se intampla). Ar fi insa foarte interesant pentru studentii care-si aleg acum optiunile sa auzim si niste posturi de la colegii din anul 4 care sunt primii care termina noile specializari. 

Pana acum insa nu am vazut nici un post pe bloguri pe aceasta tema. Poate vedem macar niste comentarii aici. Deci, ce specializare ati facut, cum vi s-a parut, daca ati alege inca o data ce ati alege?

Multumesc:)

LE1: Cosu a publicat impresii aici (cu ocazia asta am descoperit si eu ca din motive necunoscute nu-mi merge trackback-ul la blog)

2 thoughts on “optiuni anul 4”

 1. Salut,

  Eu sunt la C3 si pot sa spun ca am fost multumit, dar in nici un caz nu este lejer. Faptul ca au pus cursul de compilatoare si cel de SO2 pe semestre diferite a fost un lucru foarte bun. Totusi, la compilatoare e testare automata mai nou, ceea ce mareste timpul pentru dezvoltarea temelor si e destul de mult de lucru. Daca as putea sa aleg din nou, nu cred ca as alege alta specializare, dar as sta mai mult pe ganduri in legatura cu optionalele.
  Eu am intampinat ceva probleme din cauza optionalelor pe semestrul I, in care am avut IA si APP, la care am avut teme, respectiv proiect si nu prea am avut timp de ele. Recomandarea mea ar fi sa aiba grija la alegerea optionalelor, sa intrebe printre colegii mai mari despre fiecare curs. Alt hint pe care il stiu de la alti colegi este ca pe semestrul II majoritatea si-au ales Programare Web, pentru ca se asteptau sa fie foarte usor. De fapt, la PW e prezenta obligatorie la curs, iar temele sunt destul de mari si ocupa mult timp.
  Alta sugestie ar fi ca in cazul in care aveti restanta la SO, NU va luati SO2! La SO2 temele sunt destul de dificile, se face evaluare in timpul semestrului (adica se dau lucrari la inceputul fiecarui curs), deci nu mai merge doar cu teme ca pana acum si asta complica lucrurile.
  Cu ce nu sunt eu deloc de acord este amestecarea cursurilor cu pregatirea proiectului de diploma. Problema e ca nici nu reusesc sa imi imaginez o solutie mai buna. Daca aveam doar SO2 pe semestrul II cred ca era ok, dar cu inca doua cursuri e prea derutant.

  Mai pe scurt, ganditi-va si informati-va bine cand alegeti specializari si cursuri, si nu le bifati dupa cum suna.

 2. Eu am ales C3 si tin sa spun ca de compilatoare am fost dezamagit. Mare parte a fost vina mea ca nu am avut timp sa ma ocup dar au fost si ceva probleme cu organizarea. PSO e destul de dragutz dar foarte solicitant (cum s-a zis si mai sus temele sunt mult mai grele ca la SO)
  Ca optionale:
  – PRC – e destul de lejer daca ar ceva cisco la activ, daca nu poti sa dai examen in sapt 5 si sa treci cu 5
  – IOM – foarte ok temele si proiectul, inveti multe si nu solicita foarte mult timp.
  – PW – e destul de ok labul si temele, partea cu preznta la curs cam lasa de dorit
  – E-COMMERCE – cam frectie si nu prea ramai cu nimic, dar pe de alta parte intri in contact cu niste tehnologii microsoft, care nu toate sunt chiar asa de rele 🙂

Comments are closed.