cursul de bridge – follow-up

inspirat de postul lui Alex despre inca un curs din facultate in afara facultatii as vrea sa povestesc ce s-a intamplat in final cu cursul de bridge.

Asadar, pornit cu mult entuziasm si cu cca. 30 de participanti la inceputul anului universitar cursul de bridge a reusit sa mentina pana la sfarsitul semestrului o grupa de cca 10-12 participanti. Acestia au deprins notiuni de licitatie, de joc de levata (planificare, dezvoltare de levate, identificare carti cheie), de flanc (semnalizare), de numarare (pare simplu dar nu este). In semestrul 2 – probabil si din cauza aglomerarii orelor si nesincronizarii cu noul orar doar 4-6 studenti au mai participat si numarul de lectii s-a rarit si el. Un alt factor a fost insa si migrarea amatorilor de la acest curs catre alte cursuri de perfectionare mai avansate si catre turnee serioase.

Astfel ajungem si la succesele cursului. 2 absolvente (Alexandra Safta si Georgiana Petria) vor face parte din echipa nationala de tineret fete la Campionatele Europene de tineret de la Poiana Brasov.

Horia Georgescu a intrat deja in atentia antrenorilor de la echipa de tineret si mai multi dintre studenti au participat deja la concursuri de seniori.

Sper ca la anul sa reusim sa avem rezultate si mai bune si pentru a motiva suplimentar studentii poate la un moment dat vom reusi sa obtinem si credite pentru acest curs.

In sfarsit cu ocazia acestui articol am placerea sa-i anunt pe studenti ca pe 31 iulie se desfasoara campionatele nationale de juniori unde sunt invitati sa participe toti cursantii.

4 thoughts on “cursul de bridge – follow-up”

  1. Eu nu stiam ca s-a organizat curs de bridge in facultate, ca mi-ar fi placut sa particip. 🙁

    Se va mai organiza si anul viitor?

  2. Buna!..Salut initiativa voastra care este una remarcabila .. As vrea sa stiu si eu daca se vor relua cursurile incepand din toamna si daca da ce cunostinte sau deprinderi sunt necesare pentru a ne putea inscrie..Multumesc!

  3. se va organiza si anul viitor (90%)

    nu ne-am hotarat inca daca vom face o grupa pentru incepatori si una pentru cei mai avansati. Vom decide asta in cursul vacantei de vara.

    Nu sunt necesare cunostinte initiale. Ca deprinderi trebuie sa stii sa numeri:), sa ai o memorie si o capacitate de concentrare f buna

  4. Salut..sa anuntati si voi in cazul in cazul in care reincepe activitatea la cursul de bridge..multumesc 🙂

Comments are closed.