2 slemuri (norocoase)

intr-o seara zilele trecute ma uitam ce am mai jucat luna asta si am descoperit ca la capitolul slemuri stau ff bine- n-am picat niciunul din cele licitate si majoritatea le-am facut juste. acum ceea ce nu e ff evident este cate din cele nelicitate erau slemuri dar asta e alta intrebare.

ceea ce m-a uimit este ca printre cele 4-5 slemuri pe care axa mea le-a jucat au fost si urmatoarele 2 pe care le-am licitat intr-un mod nu foarte tehnic, pe care din catea am vazut nu le-a mai licitat aproape nimeni (sau n-a fost lasat sa le joace) si care nu pun nici o problema la joc.

Ambele le-am jucat cu Radu impotriva unor parteneri mult mai bine cotati.

Si in ambele ne-am lovit de licitatii ff agresive ale adversarilor.

Primul a venit cand aveam -22 de imp-uri dupa vreo 5 done catastrofale si licitatia a decurs in modul urmator.
Dupa deschiderea de 3 contra lui Radu trebuie sa fie ceva mai imbracata de 12 p cu fit in rest. Deci noi avem un fit de cel putin 10 carti in cupa (probabil 11) si ei probabil la fel pe pica. 5 mi s-a parut un anunt inutil, 5 probabil urmand automat. 6 mi s-a parut mai bun desi imi trebuiau destul de multe carti bine alese la partener (cam 2 asi si 2 popi si ceva distributie). Jocul a fost banal chiar si pt mine – am taiat un caro jos si am luat vreo 13imp-uri pentru ca nu au ajuns sa ne bareze in 6 (doar -500 pe aparare buna).

6h.jpg
al doilea slem impotriva a 2 jucatori cel putin la fel de buni:

6s.jpg

1 arata 14-17 balansat sau de la 14 nebalansat cu . eu am o mana ff frumoasa iar saltul la 5 e evident slab cu lungime de . Contra mea dupa 1 mi se pare cea mai ciudata alegere posibila dar am cautat o licitatie prin care sa obtin mai multe informatii de la partener. Iarasi imi trebuiau 2 asi la partener de care n-a avut timp sa-mi spuna dar mie mi s-a parut destul de probabil slemul.

Pana la urma jocul a stat in impasul de cupa sau intr-o distributie ok la trefla; cum trefla n-a stat, din fericire impasul a functionat si am luat din nou 13 imp-uri

3 thoughts on “2 slemuri (norocoase)”

  1. Apropos de probleme asemanatoare de licitatie, check this out (sectiunea de probleme, tre’ sa-ti instalezi un client):
    http://www.biddingquest.com/

    chestia cu “norocoase” e relativa imho, cred ca pe termen lung iesi pe plus daca le licitezi…

Comments are closed.