bookfest

Maine este ultima zi a Bookfest 2009. Cred ca este un eveniment pe care un student nu ar trebui sa-l rateze. Sunt reduceri importante la majoritatea editurilor si o oferta de carte foarte buna. Eu mi-am depasit cu mult bugetul dar am vazut multe titluri carora nu le-am putut rezista.

Singura problema cu acest Bookfest este ca exista si o oferta incredibil de mare de maculatura. Sunt foarte multe titluri care profita de pasiunea umana pentru mistic si incearca sa vanda pe modelul Dan Brown. Sunt multe continuari ale unor titluri de succes si sunt foarte multe carti foarte usoare (actiune, thriller, politist). Devine o problema sa gasesti niste titluri bune daca nu ai cautat in prealabil.

In caz ca pot ajuta cu niste recomandari eu am retinut

de la polirom: Ramasitele zilei de Kazuo Ishiguro si Fata cu cercel de perla de Tracy Chevalier

de la Humanitas (raftul denisei) Vechiul oras imperial de Yasunari Kawabata (mi-a placut foarte mult Maestrul de Go de acelasi autor), Amurgul zeilor stepei de Ismail Kadare (iarasi pentru ca Palatul viselor mi s-a parut cea mai buna carte despre un regim totalitar pe care am citit-o).

Mi-am mai luat Freakonomics si Gasti inteligente, desi pe a 2-a o citisem deja, dar imi va face placere sa o recitesc. Acestea le-am luat de la un stand care avea legatura cu ECDL-ul (n-am retinut numele)

Tot de la Humanitas n-am rezistat sa nu-mi iau Insuportabila usuratate a fiintei de Kundera.

Inchei cu ideea ca desi studiem la Automatica si Calculatoare nu ar trebui sa neglijam literatura de calitate:)

Edit: la nemira Ghidul autostopistului galactic (in romana din pacate) costa doar 10 lei.

6 thoughts on “bookfest”

 1. Si eu am fost ieri si mi-am depasit bine bugetul 🙂

  La mine pe lista (si acasa) au ajuns PMBOK editia 4, Marketingul adresat femeilor (http://tinyurl.com/n2dv4h) si How to Win Friends and Influence People de Dale Carnegie (care sper sa ma suprinda placut in ciuda titlului 🙂 )

  Ca recomandare din categoria carti ne-functionale, am remarcat “N. Steinhardt si paradoxurile libertatii” de la Humanitas si Molvania de la editura Vremea (http://tinyurl.com/mhkpjj).

 2. O sa-ti placa foarte tare freakonomics :). Iar The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy ( snobismul meu nu-mi permite sa citesc SF decat in engleza :p ) e una dintre cele mai nebune/geniale/amuzante carti pe care le-am citit.

  Cred ca o sa adaug pe lista de citit cateva dintre cartile mentionate de tine ;).

 3. Ma bucur sa vad ca lumea din A&C isi cumpara carti si sper ca mai are timp si de citit. Si mai mult ma incanta ca faci reclama “beletristicii” si nu esti axat pe carti de specialitate sau carti-ghiduri (“10 pasi pentru a conduce lumea”, “Ce trebuie sa mananci ca sa fii fericit”, etc 🙂 ).

  De asemenea, se pare ca am citit macar o parte din autorii mentionati de tine si i-am apreciat (recomand “Broken April” de Kadare), desi in general nu prea citesc contemporani decat daca imi sunt bagati pe gat de prieteni sau m-am saturat de clasici :P.

  In alta ordine de idei, publicul este la fel de atras de cartile lui Dan Brown, cat si de Harry Potter… Asta inseamna ca ambele sunt la acelasi nivel?

  Intrucat sunt in vacanta pentru 2 zile care se termina diseara (dupa ce mi-am luat licenta si am sarbatorit evenimentul :P), revin la cartea mea pe al carui autor il recomand cu caldura – Lion Feuchtwanger… Sunt la a treia carte consecutiva si urmeaza “Falsul Nero” :).

 4. eu mi l-am luat pentru ca mi s-a parut super oferta si pentru ca nu-l aveam in nici o limba. Si eu cred ca este o carte care merita mai degraba citita in engleza.

 5. Ce cruzime: sa puna Bookfestul in sesiune! Trebuie sa fie o strategie de marketing. Nu stiu cum se face ca, pe mine, taman in sesiune ma trazneste dorul de citit. As citi orice, as cumpara orice (numai Retelele lui Tanenbaum nu). Las ca trec ele exemenele… si sus pe baricade!:)

Comments are closed.