Utilizarea Google in rezolvarea temelor

Mi-a sărit în ochi uitându-mă în interfața de administrare a site-ului următorul text în secțiunea ”Top Searches”: ”daca ar rezolva cate 10 probleme pe zi ar termina mai devreme cu 3 zile decat daca ar rezolva cate 8 pe zi .cate probleme are de rezolvat?”.

Nu mai știu foarte bine programa de matematică din generală dar cred că este o problemă de clasa a 5-a sau a 6-a, deși la fel de bine ar putea fi o problemă de la admiterea la politehnică. Știm deja că există multe probleme la facultate cu copiat cod, la liceu cu copiat referate, nu mă așteptam însă să identific această problemă și la școala generală.

Oare întregul proces educativ se transformă în dezvoltarea abilităților de căutare pe Google? Dacă toate cunoștințele umane se găsesc pe Internet mai trebuie oare să și învățăm? Eu zic că da. Internetul într-adevăr ne poate ajuta să găsim informație și ne poate ajuta să rezolvăm probleme. Google însă creează 2 probleme. Prima este că te dezveți să gândești dacă primul lucru pe care-l faci este să cauți o soluție pe internet. A doua problemă este că sunt lucruri pe care va trebui să le rezolvi repede, nu numai corect. Nu vei avea timp să cauți pe Google toate lucrurile pe care nu le-ai învățat la momentul potrivit.

Problema de mai sus poate să apară în viața reală a unui mic gestionar al unui magazinaș de la colțul blocului: ”Știu că în timpul valului ăsta de căldură se bea mult mai multă apă decât în mod normal. În cât timp o să-mi termine stocul dacă ieri am vândut cu 40% mai mult decât într-o zi similară de săptămâna trecută când a fost răcoare?”. Chiar este mai simplu să stai să cauți pe Internet o rezolvare decât să înțelegi modul în care se transformă o astfel de întrebare în ecuație?

Ca să-l lămurim și pe elevul nostru răspunsul este 120. Îți va fi mult mai util să găsești tu rezolvarea:)

Poate-mi spuneți și voi când și cum credeți că ar trebui utilizat Google în scopuri educative.

17 thoughts on “Utilizarea Google in rezolvarea temelor”

 1. Eu personal sunt foarte reticent cand vine vorba de rationamente de genul asta. Imagineaza-ti ca traiesti acum 5000 de ani si un spirit intreprinzator tocmai a inventat scrisul iar asta ii permite sa rezolve mult mai usor prin simple notatii diverse probleme pentru care tu ai niste metode speciale bazate pe propria ta memorie. Bineinteles, vei fi refractar. Vei spune ca e practic o metoda de a trisa sa folosesti creion si hartie pentru acele probleme. Mai mult, tinerii care se apuca de asemenea chestii, risca sa nu isi mai foloseasca memoria la “adevarata” ei capacitate.

  Ce conteaza daca intregul proces educativ pare ca se transforma in dezvoltarea abilitatilor de utilizare a calculatorului? Presupunand ca omul respectiv nu cauta sa aduca o inovatie domeniului sau (ceea ce e o presupunere zic eu corecta pentru un procent covarsitor din populatie) ci doar sa isi rezolve problema lui (fie ca e la scoala, la serviciu sau acasa) atunci este foarte probabil ca singurul skill de care sa aiba nevoie sa fie abilitatea de a folosi tastatura. Daca acel om si-ar aminti ceva invatat anterior ar fi vreo diferenta? Eu zic ca nu. Google este o extensie a memoriei noastre. La fel cum hartia si creionul sunt o extensie a memoriei scribului de acum 5000 de ani. Inca nu avem ochelari conectati tot timpul la internet dar, cand vom avea, aceasta relatie va deveni chiar organica. Ne vom gandi la oamenii dinaintea Internetului ca la preistoria umanitatii si ii vom desconsidera pentru ca ne vor fi inaccesibili prin hyperlinkuri.

  Intrebarea ta cu gestionarul mi se pare interesanta dar rateaza esentialul discutiei: gestionarul NU va sta sa se intrebe! Va avea un soft care se “intreaba” pentru el si isi raspunde singur. Este, daca imi permiti continuarea analogiei de mai devreme, intrebarea anticului refractar “dar ce-o sa faci daca nu ai hartie si creion la indemana, oare nu ar trebui sa inveti si metodele mele complicate de rezolvare prin memorie?”. Si raspunsul este, desigur, “problema e falsa pentru ca voi avea creion si hartie ori de cate ori voi avea nevoie”.

 2. problema data precum si intrebarea in general nu tine de acele lucruri care pot fi rezolvate prin memorare, tine de gandire. putem substitui gandirea cu cautarea pe net? scrisul si internetul sunt instrumente care faciliteaza gestionarea si regasirea informatiei dar pot sa inlocuiasca gandirea individuala? Daca internetul poate sa inlocuiasca gandirea individuala este si bine sa se intample acest lucru?

  1. vlad :
   problema data precum si intrebarea in general nu tine de acele lucruri care pot fi rezolvate prin memorare, tine de gandire. putem substitui gandirea cu cautarea pe net? scrisul si internetul sunt instrumente care faciliteaza gestionarea si regasirea informatiei dar pot sa inlocuiasca gandirea individuala?

   Pai daca pui problema asa, ar trebui sa nu mai ai nicio problema. 🙂

   Adica fie “da, putem substitui gandirea cu cautarea pe net” si atunci nu avem nicio problema pentru ca toate functiile gandirii vor fi preluate de cautare, fie “nu, nu putem substitui gandirea cu cautarea pe net” si atunci nu avem nicio problema pentru ca nimeni nu va face asta (deoarece nu va putea face asta) si, deci, orice ar face, tot trebuie sa se gandeasca inainte la ce face.

   Daca internetul poate sa inlocuiasca gandirea individuala este si bine sa se intample acest lucru?

   Dar ce, e cumva gandirea individuala asa o valoare mistica si metafizica de care trebuie sa ne simtim atasati? Gandirea individuala este un mecanism de supravietuire pe care omul l-a evoluat si perfectionat de-a lungul ultimelor cateva sute de mii de ani. Daca Google ajunge sa poata substitui acest mecanism, atunci va fi pur si simplu un pas in directia aceleiasi evolutii si perfectionari.

 3. De cele mai multe ori nu gasesti raspunsul exact. Uneori gasesti o problema similara rezolvata si uitandu-te la ea intelegi cum sa rezolvi problema ta. Cei care chiar reusesc sa gaseasca raspunsul uitandu-se la intrebari similare rezolvate oricum ar fi rezolvat problema initiala, fiind doar o chestie de timp.

  Problema apare cand gasesti efectiv raspunsul exact, dar de ce nu ar putea sa se faca probleme mai variate? Se pot creea o infinitate de probleme bazate pe aceiasi idee, ex: “Daca ar rezolva cate 12 probleme pe zi ar termina mai devreme cu 3 zile decat daca ar rezolva cate 8 pe zi. Cate probleme are de rezolvat?”

 4. In general situatia este mai gri, in sensul ca nu se cauta pe Google raspunsuri la ecuatii simple, ci la probleme tehnice mai dificile, sau ajutor cu framework-uri, API-uri etc. Intrebarea mea este: cat de important este ca un inginer sa invete sa foloseasca eficient un motor de cautare ca sa-si gaseasca raspunsuri (sau sabloane, sau bucati din raspunsuri) atunci cand are de rezolvat o problema – cred ca este foarte important. Capacitatea de a te da eficient pe Google, acum, cand problemele evolueaza in complexitate, si se cer costuri din ce in ce mai mici la probleme din ce in ce mai grele, cred ca e “paramount”.

  Apoi, este dificil de tras o linie de demarcatie intre cei care folosesc Google pentru probleme simple, si doctorandul care isi cauta materiale pentru o lucrare mai sofisticata. Pana la urma, e o problema de perspectiva si de aptitudini; ambii aplica acelasi sablon de rezolvare.

 5. Google-ul ar trebui utilizat în scopuri educative de ori de câte ori se poate face asta. Pe de altă parte, cred că educatorii ar trebuie să se adapteze, să modifice formularea problemelor și evaluarea rezultatelor. Bineînteles asta va crește costurile si complexitatea întregului proces (e mai simplu să dai teme decât sa ai un curs interactiv, e mai ieftin să lucrezi cu o clasă de 30 de oameni decât cu una de 10).

  Cât despre efectul care îl are Google-ul asupra educației, cred că multe dintre invențiile care au determinat o schimbare au determinat și o creștere a diferenței între cei mai bine pregătiți și cei mai puțin pregătiți. Dacă acum 50 de ani doi oameni poate rezolvau o problemă dată în același timp (fară internet), astâzi este posibil ca unul dintre ei să o rezolve mai repede pentru că știe să caute mai bine. pe Google. (și nu mă refer la probleme simple gen ecuații)

 6. Din punctul meu de vedere, e simplu:
  Cand timpul de cautare pe Google (in mod curent undeva pe la 0.1-0.3 secunde) va deveni mai mic decat timpul necesar creierului uman ca sa rezolve o problema (indiferent ca ea e de algoritmica, aritmetica, dinamica fluidelor sau mecanica spatiala), inteligenta colectiva isi va spune intr-adevar cuvantul.
  Da, vom deveni interdependenti si dependenti de tehnologie. Mai rau ca “La limita imposibilului”. Civilizatie colaborativa – ca furnicile sau albinele. Sau Borg-ul. Nasol, nu?
  Da, ne vom pierde individualitatea si chestia aia care ne face unici (sa-i zicem “redundanta”).

  Memoria umana e deocamdata doar un cache pentru inteligenta colectiva. In timp, cacheul va deveni tot mai mic raportat la cantitatea de informatie pe care o proceseaza individul.

  E bine ? E rau ? E irelevant, atat timp cat e din ce in ce mai clar ca inspre asta se indreapta lucrurile.

  Trist, dar asta e. Viata e grea.

  Oricum, eu astept interfata neurala prin care sa se poata transfera amintiri si experiente indivizi. Aia da empatie 😉

  Va las cu o scurta prezentare a ce ar putea urma http://www.youtube.com/watch?v=xj8ZadKgdC0

  PS: Vlad, de ce scri posturi asa controversate ? Vrei sa pui AdSense pe blog ? 😛

 7. Părerea mea e că de fiecare dată când ne învățăm să ne folosim mai puțin capacitatea intelectuală, riscăm să ajungem să ascultăm de majoritate. Și, aș putea da exemple de multe cazuri când o asemenea democrație eșuează din cauza faptului că dictonul «proști dar mulți» este valabil.

  Nu pot face asta acum pentru că abia am ajuns acasă dar și pentru că e o temă de care vroiam de mult să mă leg doar că am o eroare de compilare.

  1. Mithrandir :
   […] de fiecare dată când ne învățăm să ne folosim mai puțin capacitatea intelectuală, riscăm să ajungem să ascultăm de majoritate

   Si faptul ca folosesti o tehnologie noua si ca te adaptezi timpurilor inseamna neaparat ca folosim mai putin capacitatea intelectuala? Ca fun fact: media de IQ creste pe masura ce trece timpul. An de an testele oficiale de IQ trebuie adjustate (facute mai grele) pentru noua generatie.(ok, sa nu intram in dezbateri relativ la cat de reprezentative sunt) Ce cauzeaza aceasta crestere de IQ daca nu tocmai acomodarea cu tehnologii din ce in ce mai complicate.
   Ca sa poti afla raspunsul trebuie sa stii intai ce sa intrebi. Ca sa stii ce sa intrebi trebuie sa stii cum sa intrebi.

 8. Nu, a folosi tehnologia nouă nu înseamnă a ne folosi mai puțin capacitatea intelectuală. Dar e un lucru știut că multe invenții au mai mult efecte negative decât pozitive.

 9. eu consider ca un bun profesionist este si un expert in a se documenta (google si nu numai), si un bun analist al problemelor. rezolvi cu atat mai bine o problema cu cat te folosesti de toate uneltele avute la dispozitie.

  faptul ca nu exista un curs de “cum sa te documentezi” in facultate este o greseala, nu stiu daca facuta intentionat (ar putea proveni din paranoia noastra ca asta ar incuraja copiatul si mai tare). exista si un pic de ipocrizie – in mare parte noi, cei care predam, ne bazam pe material de pe net. misiunea noastra este sa scoatem niste buni profesionisti si, in intelegerea noastra, asta inseamna si sa incurajam gandirea, gasirea de solutii prin analiza proprie, nu doar intelegerea solutiilor date de altii (care este si ea o parte importanta in procesul didactic). pe de alta parte le dam adesea de facut lucruri gandite de altii si gasite si intelese de noi, pe care ei le gasesc si le inteleg si ei, caci mare este google. noi avem scuza discutabila ca la vremea noastra am gandit, nu am copiat. vremea noastra insa nu a trecut, in meseria actuala ar trebui sa gandim din nou si sa producem teme ale caror rezolvari nu se vor gasi pe net, daca asta dorim sa stimulam. la fel de bine am putea dori sa dam teme in care conteaza cat de bine cauta fiecare. la fel de bine le-am putea cere lor sa inventeze aplicatii in care e util ce au invatat (probabil ceva de genul asta se intampla la proiectul de diploma si testeaza abilitatea de cercetator, versus cea de problem solver pe care se pune accentul in general si pt care adesea google e providential si usureaza mult misiunea). in plus avem si alte metode de examinare, pe langa teme. de pilda seminariile. cineva care nu o stie pe aia cu 12 si 8 ore ar trebui sa aiba probleme mari cu aceste alte metode de examinare, daca nu e in stare sa gandeasca. daca in urma cautarii a invatat si a si inteles, nu e chiar asa de rau, nu?

  un subiect deloc facil este problema de etica in cazul copierii. in momentul in care interzici explicit, cadru didactic fiind, preluarea de solutii de pe internet – cred ca e evident ca studentul are datoria sa se conformeze acestei reguli. in acelasi timp, tu alegi o varianta facila pt tine si nu neaparat usor de argumentat. de ce dai o problema care nu e relevanta pt ce vrei sa demonstrezi? vrei sa arati ca uneori cautarea pe net nu te ajuta si e nevoie sa te bazezi pe mintea ta? de ce nu esti in stare sa dai o problema de aceasta natura? asa o sa imi demonstrezi ca ele exista? asa o sa imi demonstrezi ca tu gandesti mai bine ca mine? e regretabil si condamnabil, in opinia mea, ca studentii nostri nu au mare respect pt reguli si se simt f indreptatiti sa conteste autoritatea, sa negocieze si sa dezbata orice. cei care ii vor plati nu vor inghiti atatea fite, cel mai probabil, iar ei se vor bate cu pumnul in piept despre ce idioti si nerezonabili si mincinosi si mai stiu eu cum sunt aia sau vor inghiti si isi vor vedea de treaba. este regretabil insa si ca in anumite privinte au dreptate.

  in final ar fi minunat sa nu ne plangem unii de altii, ca toti incercam adesea sa ne facem viata mai usoara. in acelasi timp trebuie sa retinem ca avem intentii bune si ceea ce urmarim (si unii si altii) e sa facem din ei buni profesionisti. poate mesajul asta daca ar putea fi facut vreodata clar (impreuna cu faptul ca asta ar trebui sa fie si prioritatea lor), incat sa existe o cooperare…

 10. Eu cred că nu evoluția tehnologică este problema ci cum o folosești. Eu am fost mereu revoltat de felul în care cele mai simple lucruri din viață își pierd însemnătatea o dată cu evoluția științei.

  Cunosc copii și chiar oameni de 20 – 30 de ani cărora le place să se joace pe calculator ca să se relaxeze DAR se joacă cu WalkThrough-ul deschis. Pentru cele mai simple jocuri stau cu mâna pe Alt+Tab ca să poată vedea ce urmează să facă, chiar și la jocurile flash de pe internet. Ore în șir citesc ce trebe să facă și apoi fac… mie mi se pare că omoară tot fun-ul jocului.

  Unul din gânditorii din epoca modernă (mă refer la Osho pentru cine știe ceva despre el) a zis, citez: “Lumea devine din ce în ce mai proastă. Cel mai important lucru e să știi să gândești dar nimeni nu mai gândește nimic. Pe zi ce trece lumea se obișnuiește să citească pas cu pas ce trebuie făcut și face.” Lumea este obișnuită cu probleme întâlnite deja.

  Eu am fost tot timpul un adept înrăit al folosirii memoriei cât mai mult. Era o perioadă când nu aveam nici un număr în agenda de telefon (pentru că cei care îmi dăduseră numărul îl memorasem) și nici bookmarks pe internet (memoram adresele site-urilor). Mergea ok până când am avut nevoie de numărul cuiva urgent și chiar nu mi-am amintit și până am ajuns să folosesc frecvent preste 20 de site-uri și începusem să le încurc adresele.

  Acum am numerele în agenda din telefon și bookmark-uri cât cuprinde, pentru că mi-a crescut eficiența extraordinar. Nu puteam ține minte peste 40 de numere de telefon și acum am peste 200 în agendă și folosesc peste 50 de site-uri din bookmarks.

  Așa că eu susțin folosirea mijloacelor tehnologice la maxim, pentru creșterea eficienței și atât. Dacă ai timp și știi că poți să o faci, câștigi mult mai mult descoperind soluția singur. Dar dacă este imperativ să rezolvi 120 de probleme în 2 ore, atunci e ok să folosești google pentru cele pe care nu le poți descifra suficient de rapid.

  Profesorul nostru de fizică (Vladimir Iancu pentru cine îl știe) spunea că la matematică nu există probleme noi. Problemele din culegeri au fost create de cineva care sigur știe rezolvarea și deci rezolvarea există și sunt șanse ca în viitor să existe în acea conștiință colectivă o dată cu enunțul.

  Ce ne facem dacă folosim doar inteligența colectivă pentru soluții la probleme și se ivește ceva ce nu am mai întâlnit? Am să dau un exemplu stupid: Să zicem că nu știe nimeni să înoate. Când va cădea primul om în apă va căuta în sub 0.001 ms informații despre ce să facă dacă ajunge în apă, nu va găsi nimic și se va îneca. Inteligența creativă și de reacție sunt foarte importante cu sau fără google la îndemână. Pe zi ce trece crește iluzia că soluțiile sunt pe net cu singuranță și nu mai trebuie nimic descoperit.

  Evident că probleme din școli, licee și facultăți există și pe net, că doar învățământul e vechi de secole. Dacă ai o problemă cu un soft apărut în septembrie 2009 deja în octombrie poți găsi răspunsul pe forumuri la aproape orice bug ar avea softul respectiv, pentru că softul a fost creat de persoane care îl cunosc inside-out și pot răspunde la orice nelămurire.

  Dar când va apărea ceva natural și nemaiîntâlnit, nu vor fi găsite soluții nicăieri. Strategii vor trebui gândite și puse în aplicare, planuri întregi etc. Îmi pare bine că nu am un exemplu exact de un cataclism care a forțat omenirea să gândească în loc să caute soluția pe net, dar mi se pare iresponsabil să trăiești doar pe baza tehnologiei. E ca și cum îi pui piedică progresului datorită căruia ai uneltele tehnologice de azi.

 11. Salut Vlad.

  Eu cred ca defapt lucrurile sunt la un nivel mult mai mare decat am putea banui cu totii. Cei care conduc lumea () vor ca noi sa devenim dependenti de tehnologie, in asa hal de dependenti, astfel incat in momentul in care ne vor “taia” accesul la ea sa devenim niste oameni incapabili sa facem nimic fara ajutor.

  1. Salut Radu,

   Cred ca fix la asta s-au gandit aia care au inventat apa calda, mersul pe jos si al 4-lea picior la scaun.

 12. Cu temele astea treburile sunt ciudate: pe de o parte vrem sa dam niste teme care creeaza un set de deprinderi apropiat de asteptarile sociale la momentul curent, pe de alta vrem sa avem studenti care pot sa rezolve probleme complet noi. Ah, si mai vrem sa-i tinem interesati in a studia (mai ales materia pe care o predam noi). Acum cu setul de deprinderi: Google si alte surse ajuta ca sa inveti, dar iti limiteaza sansele cand ai de-a face cu un proces de rezolvare a problemelor in care nu ai acces la alte surse de informatie (de exemplu, testele de angajare/internship la Google/Microsoft/IBM/NVIDIA).

  @Catalin:

  Dar ce, e cumva gandirea individuala asa o valoare mistica si metafizica de care trebuie sa ne simtim atasati? Gandirea individuala este un mecanism de supravietuire pe care omul l-a evoluat si perfectionat de-a lungul ultimelor cateva sute de mii de ani. Daca Google ajunge sa poata substitui acest mecanism, atunci va fi pur si simplu un pas in directia aceleiasi evolutii si perfectionari.

  Uf, asa se poate ajunge usor la “nu exista valori universale pentru ca nu stim care e scopul Universului (si nici macar daca exista)”. Pana la urma, Vlad a intrebat daca nu e prea mult ca societatea *curenta* sa fie interesata sa copieze ca sa scape de teme considerate de baza (si mai omit aici cateva sute de amanunte care ar fixa contextul astfel inca sa nu mai fie o intrebare adresata speciei umane peste eoni).

  @mihaela:

  faptul ca nu exista un curs de “cum sa te documentezi” in facultate este o greseala

  Da, mai ales ca in felul asta avem doar cativa care “profita”, in sensul ca stiu cum sa caute.

  @mihaela:

  (1) in momentul in care interzici explicit, cadru didactic fiind, preluarea de solutii de pe internet – cred ca e evident ca studentul are datoria sa se conformeze acestei reguli. […] (2) e regretabil si condamnabil, in opinia mea, ca studentii nostri nu au mare respect pt reguli si se simt f indreptatiti sa conteste autoritatea, sa negocieze si sa dezbata orice. cei care ii vor plati nu vor inghiti atatea fite, cel mai probabil

  (1) Ok, studentul are aceasta datorie. Insa diferenta dintre datorie si realitate este in general pazita de monitorizare si de penalizari; cum asigurati astea pentru cazul de fata? (2) Mie imi plac studentii cu viata; lupta lor cu sistemul va misca in cele din urma lucrurile (nu stiu daca spre mai bine, dar… poate ca da). Pot argumenta ca profesorii sunt pentru ei echivalentul uman al google, iar profesorul nu mai valoreaza mai mult decat un buton pe care faci click in momentul in care ce primeste studentul de la profesor nu depaseste ce ii zice google. Negocierea s-ar putea sa tina mai mult de natura si de disponibilitatea profesorului — de exemplu, profesorii tineri sunt mai usor de abordat pentru studenti. Indiferent de interlocutor, daca din dezbatere studentii vor afla ca sistemul are reguli (inflexibile) cu atat mai bine.

  @Bluedrop:

  Dar când va apărea ceva natural și nemaiîntâlnit, nu vor fi găsite soluții nicăieri.

  Cam tot ce putem face pentru asta este sa incercam sa pregatim oameni care sa para buni la rezolvat probleme nemaintalnite (de ei). Adica sa pariem pe consistenta in fata nemaintalnitului. Ceea ce facem atunci cand predam este sa aratam *si* lucruri la care nu se ajunge trivial; aratam ca exista tot felul de colturi si conditii si, in general, chestii.

 13. Va salut si …La multi ani tuturor!
  V-am gasit pe FB intamplator ,cautam fosti colegi,nu prea mai stiu nimic de nimeni de la Politehnica…
  mi-ati fost profesor,am facut XML impreuna ,nu mai retin exact cum se chema materia ,oricum mi-a placut de dvs,sunteti un bun profesor.
  Referitor la subiect ,cei care cauta chestii de acest gen nici macar nu stiu sa raspunda la o intrebare “Ce ofera Google de fapt? ” .Dupa principiul tamp “Toti fac la fel
  noi de ce nu am face” elevul de rand si nu numai cauta sa-si rezolve problemele cu link-uri,retineti acest aspect.
  Mi-a placut Wolfram|Alpha care intr-adevar se chinuie sa dea raspunsuri.Poate cautatorii de “aur” se inspira acum :-).Google
  fenteaza utilizatorii dandu-le impresia ca este detinatorul adevarului absolut cand in realitate este doar o masina de facut bani pe seama
  oamenilor.Link-urile returnate de aceasta masina pot duce in eroare de multe ori.Dvs ati ridicat o problema foarte serioasa si aici ma refer
  la oamenii cu probleme medicale care cauta remedii pe Google in loc sa se duca la doctor si sunt foarte multi.Acum Google este si in varful muntelui
  si doctorul la 100 km.Este o problema! Influenta acestei masini asupra comportamentului uman este devastator.Daca faceti un sondaj va dau
  in scris ca 80% au incredere in aceste link-uri(nu le pot numi raspunsuri).Google nu-si asuma nici o raspundere,el doar incaseaza.Doar scoala
  mai poate face ceva in acest sens sau eventual Biserica.Hai ok,ai gasit fisierul x ,dar mai tarziu devine deprindere, ajung sa caute raspunsuri la probleme serioase,
  aici vad eu buba.Subiectul este foarte delicat si trebuie tratat cu mare atentie.Google devine un dumnezeu , pentru multi deja este “viu”.
  Google este acum si actor in filme chiar daca nu vorbeste si nici nu are freza misto.Pentru mine ramane o simpla baza de date care inmagazineaza
  link-uri si abia astept sa se strice sa vad ce se intampla ,cine are de pierdut noi oamenii de rand sau 2-3 miliardari?
  Google stopeaza progresul asta este adevarul,ei vor toti banii .Daca noi am gandi ei nu ar mai avea profit ,foarte simplu.Cenzura la Google
  este litera de lege,Google te vrea prost! si FB frumos,o combinatie letala.

  Va salut pe toti,

Comments are closed.