follow-up – utilizarea Google in rezolvarea temelor

M-am hotărât ca atunci când primesc comentarii multe și foarte bune la un articol să încerc să fac un mic rezumat pentru posteritate:)

Comentariile de la articolul referitor la utilizarea Google pentru rezolvarea temelor au fost excelente și cred că merită să evidențiez câteva idei.

Este ok să folosim Google și alte invenții pentru a ne ajuta munca de căutare și a rezolva taskuri mai rapid. Ne ajută în munca de cercetare și pe noi ca profesori și pe noi ca cercetători și pe cei care lucrează deja în industrie. Îi poate ajuta și pe studenți. Problema rămasă este dacă aceștia ajung să găsească răspunsurile și să le folosească fără să le înțeleagă cu adevărat. În acest caz studenții nu se vor descurca într-un proces în ”in care nu ai acces la alte surse de informatie (de exemplu, testele de angajare/internship la Google / Microsoft /IBM/NVIDIA).” De asemenea tot în cazul în care nu se înțelege exact un anumit lucru o sarcină similară următoare va duce la încă o căutare pe net pentru regăsirea rezolvării ceea ce încetinește procesul de rezolvare.

Trebuie să dăm teme a căror rezolvare nu se găsește pe Google – subiect oarecum controversat pentru că ”la matematică nu există probleme noi. Problemele din culegeri au fost create de cineva care sigur știe rezolvarea și deci rezolvarea există și sunt șanse ca în viitor să existe în acea conștiință colectivă o dată cu enunțul.” La info e probabil cam la fel, poate chiar mai ușor pentru că sunt mai mari șanse ca profesorii de info să pună conținut pe net decât cei de matematică.

Sunt foarte de acord cu afirmația următoare ”Cam tot ce putem face pentru asta este sa incercam sa pregatim oameni care sa para buni la rezolvat probleme nemaintalnite (de ei).”

Cred că pentru a face asta studenții trebuie să conștientizeze faptul că vor înțelege mult mai bine conceptele dacă le vor descoperi prin forțe proprii cu instrumentele (corecte) oferite la curs/lab ca și cum ar fi probleme nemaiîntâlnite. În plus când într-adevăr vor întâlni probleme nerezolvate le va fi mai ușor.

Pe de altă parte sunt foarte puțini care vor ajunge să se lovească de probleme nerezolvate deja.

2 thoughts on “follow-up – utilizarea Google in rezolvarea temelor”

Comments are closed.