lucruri interesante pe la facultate

Am scris foarte puțin în ultimul timp și cred că nu am trecut în revistă toate lucrurile interesante care se întâmplă sau s-au întâmplat pe la facultate în ultimul timp (și mai ales cele pe care le știu sau în care am avut o contribuție).

La începutul anului școlar, cu sprijinul lui Daniel Rosner si al lui Valentin Stanciu si finanțat din proiectul PACT am realizat a 2-a ediție a Ghidului Studentului din Anul I. Am realizat cu sprijinul colegilor din Boboc Advisory Board – îndeosebi Ciprian Dobre și Florin Pop și un mic blog pentru boboci care începe să prindă contur și unde deja s-au strâns multe întrebări interesante. Tot din această serie de evenimente în primul weekend din octombrie am participat la Turul Campusului organizat de Daniel Rosner. Din păcate acest tur nu a avut un succes deosebit din cauza ploii abundente ce ne-a stricat un pic planurile.

Pe 31 octombrie a avut loc prima conferință How-to-web organizată de ASPI și Wembrio. Un eveniment educațional din care am învățat atât eu cât și studenții.

Începând de lunea trecută am început să organizăm și întâlniri săptămânale cu studenții din anul I pe teme legate de carieră, de cunoașterea facultății. Lunea viitoare discutăm despre student vs. angajat.

Chestii interesante la care nu particip și pe care vreau să le semnalez – a 3-a ediție a deja cunoscutului joc World of USO. Anul acesta începusem și eu să mă joc dar din cauză că jucau mai mulți studenți din ani mari decât bobocii cărora le este adresat accesul ”seniorilor” a fost suspendat momentan:(

Rosedu organizeaza Tech Talks. Discuții foarte interesante pe subiecte diverse – compilatoare, WSGI, SSH, SVN. Singurul regret este că nu am putut încă să asist la una. Din câte știu se găsesc și online. A mai fost și un Lan Party foarte tare la care am reușit să și câștig un meci la FIFA (suspectez că a fost blat totuși).

Finally, a început un nou semestru de EAP. EAP este un laborator de electronică aplicată realizat de un grup de studenți deosebit de entuziaști. Cum eu am detestat această materie cât eram student tocmai pentru că laboratoarele erau îngrozitoare (7 oameni pe un aparat de măsură și pe o schemă care nu înțelegeai la ce ar putea folosi) salut această inițiativă excelentă. În primul an au avut rezultate excelente și în anul 2 singurul lucru care le mai trebuie sunt piese/bani de piese. Studenții pleacă de la laborator cu montaje reale și funcționale și acest lucru costă. Sistemul de achiziții al politehnicii a reușit să piardă jumătate din piese și o parte din organizatori au pus bani din buzunar. Deci dacă sunteți atât de pasionați de facultate încât ați ajuns la finalul acestui post poate vă gândiți la o metodă prin care voi sau firma din care faceți parte poate să-i ajute. Promit să revin cu un articol pe această temă.

 

 

6 thoughts on “lucruri interesante pe la facultate”

  1. Puțin offtopic…pot să sugerez ca la Boboc Advisory Board, luni, discuția să aibă încă o variantă pe lângă ‘student’ și ‘angajat’, și anume ‘student-asistent’ sau ‘student implicat activ în viața facultății’ (voi fi avocatul acestei părți dacă vrei :P)

  2. iar despre student vs. angajat… mi se pare prea dură opunerea celor 2 termeni. student nu e antonimul lui angajat, iar a prezenta așa lucrurile nu mi se pare chiar OK 🙂
    my 2 x 10^(-2) €

  3. Poti continua sa joci WoUSO. Dupa ce te loghezi vei fi mutat pe o instanta speciala a jocului pentru seniori. 🙂

  4. WoUSO poate fi jucat si de catre studentii de la alte facultati in afara de calculatoare? Ma pot conecta pe curs.cs, dar pe wouso org: Ne pare rău, nu aveţi acces la WoUSO.

Comments are closed.