Componenta educativa a unui proiect de stagii pentru studenti

Stagii pe Bune a inceput ca un program care urmarea sa ofere studentilor de la facultatilor de IT&C posibilitatea de a face un stagiu adevarat intr-o firma serioasa. In cei 4 ani care au trecut de la prima editie am realizat ca prin intermediul acestui program putem si mai ales trebuie sa facem mai mult de atat. Trebuie sa includem o componenta de educatie in cariera care lipseste din marea majoritate a proiectelor destinate studentilor si mai ales care lipseste din curricula universitara. Lipsa acestei componente educative este accentuata si de faptul ca sunt multe “jobshopuri” sau “ghiduri ale carierei” ce pretind ca educa studentii invatandu-i sa-si faca un CV sau o scrisoare de intentie si inoculeaza astfel opinia conform careia cariera = urmatorul job.

Noi ne-am propus sa abordam aceasta problema oferind prin intermediul canalului de comunicare deschis cu studentii o bogata sectiune de articole cu scop pur educativ.

Aceasta sectiune ofera prin articolele Rodicai o perspectiva asupra evolutiei carierei, asupra modului de valorificare a abilitatilor si competentelor proprii, din punctul de vedere al unui manager de resurse umane. Articolele Rodicai va ofera sansa nu numai de a va imbogati vocabularul dar si de a intelege care sunt principalele voastre puncte forte si slabe si cum puteti sa le imbunatatiti.

O alta serie de articole este cea scrisa de studenti ce va dezvaluie diversele moduri in care au ales sa acumuleze experienta prin metode complementare studiilor universitare. Mihai Popa a facut 3 stagii in 3 ani consecutivi, Razvan a facut un stagiu prin Stagii pe Bune in anul 2 si un stagiu la google in anul 4 iar Mihai Balan (pe care-l veti cunoaste saptamana viitoare) a facut un stagiu pentru Google Summer of Code si acum intentioneaza sa faca un stagiu si prin Stagii pe Bune. Experientele lor in calitate de stagiari demonstreaza succesul acestei abordari atat prin prisma practicii dobandite in proiectele in care au lucrat in perioada stagiului cat mai ales prin faptul ca au reusit in perioada facultatii sa obtina maximul din studiile efectuate la facultate.

O alta serie de articole este cea a absolventilor care dezvaluie caile pe care au ajuns in pozitiile de azi si perspectivele pe care le au ei asupra facultatii la cativa ani de la terminarea studiilor. Raluca descrie experientele ei de stagiar in lumea din afara IT-ului si beneficiile participarii la stagii pe termen mediu si lung, Mircea descrie modul in care a reusit sa obtina stagii inainte de aparitia proiectului nostru si care au fost beneficiile acestor stagii in debutul carierei sale de inginer iar Ionut ne dezvaluie cum a oscilat intre facultate, industrie, antreprenoriat si care a fost decizia sa finala si mai ales ce l-a determinat sa aleaga acest drum.

Toate aceste texte sunt foarte importante pentru un student, mai ales pentru unul din anii mici, pentru ca sunt articole sincere, scrise fara motivatii comerciale cu scopul exclusiv de a oferi sfaturi bazate pe experienta celor ce sunt astazi la inceput de drum.

Noi pregatim articole pe aceleasi directii in continuare dar daca ati ajuns pana aici, atunci va sfatuiesc sa va uitati si pe unele din articolele din anii trecuti, mai ales pe unul din articolele de la care a inceput totul.

In concluzie cand intrati pe site-ul nostru nu uitati de sectiunea “Cariere”. Puteti sa castigati mai mult decat un stagiu – o perspectiva noua asupra viitoarei voastre cariere.