procredit – o banca de 2 bani

De mult mi-am zis ca trebuie sa scriu si astfel de subiecte, satul fiind de modul in care sunt tratat din postura de client, de firmele de pe la noi. Picatura care a umplut paharul a fost reprezentata de o vizita la banca procredit, sucursala mosilor.

Scopul vizitei a fost realizarea unui depozit. Nu sunt specialist in domeniu dar din cate stiu atragerea depozitelor este esentiala pentru banci fiind cea mai ieftina sursa de bani pe care ulterior ii poate da cu imprumut. Acest lucru inseamna ca ar trebui sa fie interesati sa-si trateze cat se poate de bine clientii care vin sa depuna bani si sa le creeze toate conditiile in acest scop.

M-am prezentat, dupa cum spuneam, la banca. Inainte de a mi se deschide contul mi s-a spus ca trebuie sa mi se verifice banii pe care vreau sa-i depun deoarece ei nu primesc bancnote uzate sau rupte. Foarte sigur pe mine m-am dus sa-i verifice la casa si am fost foarte neplacut surprins cand mi s-au refuzat 2 bancnote pentru defecte insesizabile. Mi s-a comunicat ca ei pot sa-i accepte dar ca isi pastreaza 10% comision. Mai mult, domnisoara casiera mi-a dat de inteles cand am zis ca ma mai gandesc daca ii depun sau nu ca ar indispune-o profund daca mai trebuie sa ii verifice o data (desi suma nu era deloc mare:) )

Bancile in Romania sunt mai rau decat camatarii in zilele noastre. Schimba dobanzi, adauga comisioane, taxeaza orice fara nici o limita si fara ca si clientii sa aiba vreo modalitate de a refuza acest lucru. Toate aceste anomalii sunt tolerate de bnr, de guvern si de opc (nu mi-este foarte clar cine poate sa-i controleze). Mi se pare normal sa le refuzam abuzurile atunci cand putem sa facem acest lucru. Acest lucru l-am si facut. Mi-am luat banii si am plecat urmand sa-i dau unei banci mai primitoare. Procredit a demonstrat din punctul meu de vedere ca nu merita sa ma aiba client si mai mult ca nu merita sa aiba clienti in general atata timp cat nu le creeaza un minim de conditii pentru a-si atrage banii de la ei.

Edit: vad ca mai sunt pe prima pagina de la google si altii care au avut experiente negative cu aceasta banca.

1 thought on “procredit – o banca de 2 bani”

  1. Salut!

    Consider ca nu trebuie sa judeci serviciile unei banci doar prin prisma unei sictirite din spatele ghiseului.

Comments are closed.