fonduri structurale in educatie (din nou)

anul acesta in martie m-am apucat sa scriu primul meu proiect cu scopul de a obtine finantare de la stat. primul proiect in sensul ca este primul pe care il initiez si il coordonez pentru ca din anul 4 cand am intrat prima oara in mediul ONG si pana acum am tot avut ocazia sa particip la scrieri de proiecte.

m-am apucat sa scriu proiectul pentru ca era foarte important pentru noi (facultate de A&C si respectiv ASPI) ca acest proiect sa fie finantat si pentru ca nu am gasit nici o oferta ok la firmele de consultanta pe care le-am abordat.

cu ajutorul extraordinar al catorva colegi proiectul a fost depus la timp si oarecum surprinzator (tinand cont de experienta mea) a fost declarat castigator. acest lucru s-a intamplat in aprilie. Din aprilie pana in august s-au tot completat acte la dosarul proiectului. Perioada a fost asa lunga mai mult sau mai putin din vina noastra.

Surpriza a fost cand am semnat contractul in august si am aflat cu stupoare (in septembrie) ca din cauza faptului ca normele metodologice pentru acordarea finantarii nu au fost realizate de persoanele responsabile (guvernul?) practic aceste proiecte nu pot sa inceapa. Pot sa speculez si sa mai adaug ca probabil daca nu au fost facute pana acum nici nu vor mai fi facute timp de 6 luni in care vor fi pe rand: campanie electorala, alegeri, epurare politica in structurile guvernului.

astfel putem privi in continuare cum atat de asteptatele si laudatele fonduri structurale care urmau sa puna pe roate economia si educatia din romania trec pe langa noi din motive pe care nu reusesc sa le inteleg.