intrebari in trafic

ieri mergeam cu masina prin bucuresti si m-am oprit la o trecere de pietoni sa acord prioritate unui batran. batranul avea un baston intr-o mana si o umbrela intr-alta. in timp ce traversa sontac-sontac prin fata mea vad ca muta bastonul in cealalta mana si cu mana ramasa libera isi scoate palaria intr-un semn de multumire. gestul m-a impresionat dar mai mult de atat m-a facut sa-mi pun urmatoarea intrebare: era batranul excesiv de politicos sau in societatea noastra normalitatea a devenit ceva atat de rar incat trebuie apreciata?

inclin oarecum spre a doua varianta din pacate.

3 thoughts on “intrebari in trafic”

  1. Să ştii că si eu sunt obişnuită să fac un gest de salut / mulţumire şoferilor care îmi acordă prioritate. În Bucureşti însă câteodată mi se pare că e un fel de “care-pe-care”: pietonii trec strada cu pas hotărât şi determinare în ochi ca şi cum şi-ar apăra un drept fundamental, iar şoferii se chinuie să oprească cât mai rar, eventual făcând slalom printre pietoni dacă e nevoie.

  2. si eu mai multumesc cand vad cate un binevoitor care se opreste dupa ce 20 de masini au trecut in viteza ca sa se opreasca in coloana care incepe 20 m mai incolo.
    dar tocmai asta incercam sa subliniez ca fiind anormal. gestul de a evidentia un comportament normal; daca lumea ar proceda normal si ar umbla mai atent si ar ceda prioritate pietonilor care traverseaza regulamentar crezi ca acestia ar multumi de fiecare data?

    tu, ca sofer multumesti masinilor care asteapta la semnul de cedeaza trecerea cand treci pe drumul cu prioritate? 🙂

Comments are closed.