ghidul studentului din anul I

am reusit:) dupa un efort sustinut de aproape o luna a aparut ghidul studentului din anul I. acest ghid mi l-am dorit ca un instrument de comunicare intre oamenii din facultatea de automatica si calculatoare si “boboci”. mi-am dorit ca studentul care intra la facultate sa aiba un mic suport care sa-l ajute sa se acomodeze mai repede, sa-l ajute sa-si gaseasca drumul prin facultate, si la propriu si la figurat, si sa creem premizele ca studentul sa se simta bine primit. am dorit ca textele sa fie scrise de oameni aflati la toate nivelurile: decan, sefi de catedra, asistenti, studenti, pentru ca studentul sa beneficieze de toate experientele acestora. am dorit ca textele sa fie scrise la persoana a 2-a singular pentru ca studentul sa simta ca este o parte a unui dialog pe care incercam sa-l purtam. am dorit sa existe un punct de vedere al unei personalitati din industrie pentru a confirma ca si firmele mari din Romania considera ca facultatea noastra isi ghideaza studentii pe drumul cel bun.

mie personal mi-a placut ce a iesit, desi sunt constient ca mai sunt multe lucruri de imbunatatit. as vrea prin acest mesaj sa multumesc catorva persoane si institutii care nu sunt suficient mentionate in paginile ghidului si fara de care nu as fi reusit sa-l scot la capat:

Daniel Rosner – care a muncit enorm pentru realizarea hartilor si m-a ajutat cu textele, Alex Marinescu, Alex Agape, Florin Pop si Ciprian Dobre care au participat si ei la scrierea brosurii, domnul prodecan Florin Radulescu care a validat tot continutul, Hanson care a reusit sa transforme continutul brut livrat de noi intr-o forma deosebit de prezentabila, intr-un timp record, facultatii in sine pentru realizarea unei imprimari impecabile.

Nu in ultimul rand multumesc partenerilor: Adobe Romania, care ne-a sustinut atat financiar cat si ca mesaj si de asemenea Romsys.

Si in sfarsit lui Bogdan, colegul meu din ASPI pentru suport 🙂

in incheiere daca ati reusit sa ajungeti pana aici va rog sa nu uitati sa lasati si un feedback (sunt, ca de obicei, interesat mai degraba de aspectele negative:) )

18 thoughts on “ghidul studentului din anul I”

 1. Putin cam tarziu… M-as fi asteptat sa existe asa ceva inca de acum 2-3 ani 🙂

  Dar totusi, e bine mai tarziu decat niciodata.

 2. Arata bine ghidul. “pe vremea mea” era o colectie de foi capsate buna doar sa vezi cate credite are restanta ce tocmai ai impuscat-o.
  Totusi inca exista o discrepanta intre atmosfera descrisa in brosursa si atmosfera reala (secretariat, camine, laboratoare, sali de curs). Poate la iteratia viitoare se mai regleaza treburile

 3. @cosu: colectiile de foi capsate acum exista in format electronic pe site; acest ghid s-ar vrea mai degraba din punctul asta de vedere ca o colectie de metadate – sa iti ofere informatii despre unde sa gasesti informatiile relevante.

  nu stiu care este acum atmosfera in camine dar cred ca in general in facultate lucrurile merg spre mai bine:)

  @alexj – multumesc

  @dan – cum zici si tu – mai bine mai tarziu decat niciodata:)

 4. Frumoasa brosura, imi pare bine sa vad ca se misca lucrurile intr-o directie mai user-friendly pentru student.Harta salilor e o idee buna si utila (cred ca m-am ratacit de cateva ori in primul an cautand diferite combinatii de litere).
  Atmosfera in camin mie mi s-a parut fun, salile de clasa incep sa fie mai aranjate (unele cel putin)..vorba reclamei la CEC …Hai ca se poate.
  Atmosfera reala in relatia cu secretariatul mi se pare diferita de cea descrisa fiindca chiar daca noua nu ne place sa asteptam la cozi..lor le place ca noi sa asteptam 🙁
  Totusi una peste alta, cata vreme mai e lume entuziasta care sa incerce sa schimbe ceva, e de bine 🙂

 5. nici lor nu le place ca noi sa asteptam:) si eu am avut perceptia asta cred; realitatea este ca intr-adevar la noi problemele de la secretariat se datoreaza faptului ca avem o secretara la vreo 250 de studenti, ceea ce este enorm.

  deschizand o poarta de la inceput intre student si secretariat si explicand cum merg lucrurile poate relatia va decurge mai bine 🙂

 6. Felicitari pentru rezultat, bravo pentru efort. Sper ca mini-proiectzelul asta sa insemne nu doar un ghid de inductie, ci si un moment in care comunicarea student-facultate sa se faca de pe alte pozitii. Hai ca se poate ! 😉

 7. Pacat ca nu a aparut un ghid si acum 2 ani,astfel nu mai trebuia sa cutreier prin toata facultatea ca sa imi gasesc salile de curs/laborator.Imi place cum e realizat ghidul si ca ofera un ajutor real studentului.Cat despre lucrurile marunte care nu s-au precizat(vezi blogul lui Alex Agape :D),sa lasam bobocii sa le descopere singuri.

 8. Foarte buna idee. Contine multe informatii pe care le-am obtinut foarte greu in primul an (tin minte ca am cautat sala D100 in corpul D, la bioinginerie – btw nu sunt harti pentru putinele sali din Electronica pe care le mai folosim). Probabil o versiune restransa a acestei brosuri ar putea fi folosita pentru a promova facultatea printre liceeni (gen pozitionare, organizatii, directii de studiu, cercetare)

  Si acum partea mai interesanta 😀

  1) Imaginile mi se par foarte impersonale. Sigur ca arata frumos dar nu-mi spun nimic. Oare nu putem gasi/produce imagini de o calitatea buna cu oameni/locuri de la noi din facultate ?

  2) Sectiunea de reguli este primul continut dupa introducere. Ar putea fi o sectiune de reguli pe ultima pagina (usor de deschis, dar nu “prima pagina”, cu un fel de bullet-list cu reguli la obiect – “Studenti trebuie sa respecte regulamentele UPB” mi se pare cam vag )

  3) Harta cu campusul e foarte buna, simpla si cu toate informatiile necesare (poate locuri de parcaj pentru studenti ?). Hartile cu interior sunt si ele bune, dar cam ingramadite (si titlurile cam mari).

  4) Se fac referiri la site-ul universitatii, dar nu se spune care este URL-ul

  Overall e foarte bine pentru prima editie.

 9. Asta cu pozele am vazut-o si eu. Numai studenti la politehnica nu imi inspira pozele alea.

  De schimbat clar se schimba spre bine dar pentru noi astia care nu mai stam asa mult p-aci e doar o consolare si nu o mare inlesnire. Sa speram din colegialitate ca o sa fie mai bine pentru cei nou veniti.

 10. @Vlad ai putea sa pui un plugin ce sa ne lase sa editam commenturile astea macar pentru 1minut de la postare. Eu sunt mai dezordonat in gandire si mi-ar fi foarte util. thanks!

 11. Salut initiativa aceasta. Si eu mi-as fi dorit o brosura pe vremea studentiei, in anul intai cand totul era neclar.

  Cat despre fotografii… promitem ca anul asta facem poze in facultate si camin si le utilizam pe viitor. Aveti mare dreptate sa doriti sa va identificati cu tinerii din poze!

 12. @nona: multumesc:)
  @cosu: cum imi fac timp:)
  @andrei v: multumesc de feedback; foarte la obiect si foarte corect ca de obicei; la anul o sa te rog sa fii reviewer:)
  @AlexS: poate o sa descopere lucruri mai bune decat a descoperit alex agape. si cred ca si el incepe sa vada unele aspecte in alta lumina
  @Bogdan: tu mi-ai aratat ca se poate:)

 13. Wow…deci clar m-am nascut prea devreme.
  In principiu nu pot decat sa aprob tot ce-a zis Cosu. Mie partea cea mai tare mi s-a parut explicatia orarului. Noua ne-a luat o zi intreaga sa ne dumirim ce si cum.

 14. Woow. Desi am terminat facultatea de AC in urma cu 7 ani… am citit cu placere acest ghid. Ce n’as fi dat eu pentru asa ceva in urma cu 12 ani cand am inceput primii pasi in facultatea de AC..
  Felicitari inca odata!!!!

 15. multumesc:)
  intre timp ghidul respectiv a fost adaptat un pic si tiparit intr-o noua editie si oferit liceenilor care ar fi interesati sa invete la noi

Comments are closed.