poli 2.0

Incepand de joi 16 octombrie va avea loc in Facultatea de Automatica si Calculatoare un curs mai altfel. Va fi un curs orientat pe tehnologie si pe realizarea in echipa a unui produs functional.  Cursul mai altfel de care va voi vorbi se numeste Poli2.0, si este un curs de tehnologii web realizat impreuna de Adobe Romania, Yahoo!, UberVu si facultatea noastra. Se vor prezenta tehnologii ale Adobe (flex) si  Yahoo (BOSS) si, mai interesant, se vor utiliza aceste tehnologii (+ altele evident) impreuna pentru a obtine un produs finit – functional si mai ales utilizabil. Cred ca si numai pentru a intelege diferenta dintre aceste ultime doua concepte merita facut acest curs:).

Din punct de vedere organizatoric mai trebuie sa stiti urmatoarele:

 • cursul se adreseaza studentilor din anii 2 si 3 care vor sa invete ceva in plus
 • nu se acorda credite, nu conteaza pentru medie
 • primul curs se va desfasura joi 16 octombrie de la 14-16 in EC105.

Mai multe detalii joi la prezentare si pe site-ul cursului – poli20.org

9 thoughts on “poli 2.0”

 1. Buna treaba asta. Si n-ar trebui ‘un curs mai altfel’ ci asa ar trebui sa arate unul normal.

  Am multe intrebari da astept poate o sa vad pe site. Daca nu, muuhhaaahhaaa….nu te deranjeaza sa-ti adresez cateva, nu?

 2. nu ma deranjeaza sa-mi adresezi intrebari:)

  referitor la un curs normal – mie mi se pare normal ca un curs intr-o universitate tehnica sa insiste pe principii si idei si sa folosesti tehnologia doar ca sa exemplifici acele idei. tehnologia se schimba foarte des, principiile care stau la baza ei se schimba foarte rar.

  de fapt cred ca nu are sens sa mai scriu inca o data ce am scris aici: http://vlad.posea.eu/educatie/despre-adaptabilitatea-unui-absolvent-de-politehnica.html
  cred ca o sa te convingi un pic mai incolo sau dupa ce citesti cateva din comentarii:)

 3. Da ai dreptate.
  Ar fi trebuit sa formulez altfel, si anume ca ar trebui sa existe, pe langa celelalte, si un curs ca acesta in programa. Un curs care sa te aduca mai aproape de realitate, de industrie, unde sa simti ca se pot materializa tot ceea ce studiezi la restul cursurilor.

  Si la ce fel de curs ma refeream eu e un pic mai mult decat doar de prezentare de tehnologii. La asta m-a dus cu gandul cand am citit articolul lul bobby despre poli2.0. De acolo reiesea ca studentul vede tot procesul de dezvoltare al unui produs, cum se formeaza echipa, cum se gandeste arhitectura, cum isi pregateste infrastructura de dezvoltare, cum il testeaza, cum livreaza produsul. Pai asta implica munca unei intregi echipe, fiecare cu responsabilitatile lui, nu numai a unui developer. Si de aici deja vorbim si de management, de metodologii, de procese etc. Ar fi super (YMHO) sa i se faca studentului opregatire in notiuni de baza despre aceste lucruri. Hai sa fim sinceri acuma, cati dintre noi stiam in anul 3 de facultate de ex ce e aia faza de blueprint, sau Agile, sau QA?. Si astea sunt doar cateva dintre zecile de notiuni. Pentru mine de exemplu, faptul ca nu am stiut aceste lucruri, a avut un mare impact asupra a cum am perceput eu primul meu job la o firma (medie) de software. Nu prea iti dai seama ce e in jurul tau, daca se intampla bine ce se intampla, daca ai putea sa-ti aduci contributia la ceva, si in final te rezumi la a sta cu nasul in cod (asta primii 1-2 ani pana te prinzi 😀 :P).

 4. corect ceea ce spui:) mie mi s-a parut mai important sa accentuez ideea de produs functional si utilizabil. aspectele pe care le consideri tu importante chiar sunt si sper sa fie atinse cu succes in cadrul cursului.

 5. @Giuco: ce spui tu ar trebui sa fie oferit de cursul de IP. Acolo trebuie sa faci un produs cap-coada, de la specificatii si pana la livrare.

 6. @Giuco: la fel ca si alte cursuri, cursul de IP e cam slabut, dar in mare se fac cat de cat niste notiuni. Si dupa cum spuneam, ai de facut o aplicatie cap-coada in echipa (ideal de la 3 persoane in sus).

  Cursurile astea de Yahoo API, Flex/AIR samd ar merge totusi combinate cu laboratoarele de IP, astfel incat lumea sa stie pe ce butoane sa apese ca sa isi termine proiectul 🙂 Ca doar n-o sa explice profa de IP la curs, despre cum sa-ti instalezi Apache sau Subversion.

 7. Personal apreciez initiativa si mi-ar fi placut sa particip, chiar daca cunosc notiunile Agile si QA.

  Eu am facut IP si m-am implicat in dezvoltarea unui proiect cap-coada, pentru ca mi s-a permis sa fac un proiect propus de mine, ce mie mi s-a parut interesant. Cred ca am avut ce invata, am lucrat in echipa si sincer e una din materiile de care imi amintesc cu placere din facultate tocmai datorita implicarii.

  Conteaza mult si atitudinea studentului fata de curs, nu doar cursul in sine.. my 2 cents.

  Sper ca actiunile initiate si sustinute de Vlad sa reuseasca sa schimbe mentalitatea studentului din Poli.

Comments are closed.