ASPI si educatia

Mai intai ce este ASPI? ASPI este o asociatie pe care am pornit-o impreuna cu cativa prieteni pentru a ne pune in aplicare ideile de imbunatatire a invatamantului romanesc. Suna grandios, nu-i asa? In realitate chiar este. Noi am sesizat ca exista intr-adevar multe programe si proiecte care vizeaza studentii dar multe vizeaza doar varfurile sau urmaresc doar recrutare de forta de munca ieftina. Noi am vrut, si vrem in continuare, sa implementam proiecte din care sa aiba de castigat studentul obisnuit.

Primul astfel de proiect a fost Stagii pe Bune, lansat in 2005 in Facultatea de Automatica si Calculatoare, extins in toate facultatile de IT din Bucuresti si Timisoara in 2006 si in Iasi si Cluj in 2007. Cateva sute de studenti au beneficiat in acesti ani de stagii in companii de top si speram ca si mai multi vor beneficia de acest proiect in anii ce urmeaza. Mai mult decat stagii, acest proiect a incercat sa educe studentii in directia continuarii studiilor si a utilizarii perioadelor de vara pentru acumularea de experienta practica, combatand cu inversunare angajarea studentilor full-time din anii mici.

Stagii pe Bune a demonstrat ca un ONG mic poate sa demareze si sa implementeze folosind resurse limitate proiecte de calitate capabile sa influenteze pozitiv un mare numar de oameni.

Astazi suntem cu 3 ani mai experimentati, si cu 3 ani de idei acumulate pe parcurs in plus si suntem pe cale sa declansam alte proiecte revolutionare. Tot ce ne dorim este sa gasim si alti tineri entuziasti dornici sa schimbe lucrurile in bine si care sunt dispusi sa aloce o parte a timpului lor in acest scop.
Daca vrei sa ai un cuvant de spus in modul in care se face educatie in IT-ul din .ro contacteaza-ne:)