Cat de ieftine sunt de fapt abonamentele RCS-RDS?

Am trimis o prima reclamatie la OPC referitor la o taxa abuziva a celor de la RCS-RDS. Acestia cer taxe de reconectare de 15 RON pentru intarzieri in plata abonamentului fara a trimite in nici un fel (posta/sms/mail/telefonic/ porumbei voiajori) facturi sau notificari de plata. Este inca o teapa pe care corporatiile de la noi o trag consumatorului marindu-si astfel substantial valoarea abonamentului prin metode demne de jilava.

Iata reclamatia trimisa la reclamatii.bucuresti@opc.ro. Sunt curios care va fi raspunsul.

Daca mai aveti experiente benefice cu acesti tepari de la RCS-RDS, impartasiti-le aici. Si sa mai pun cateva cuvinte cheie: RCS-RDS: jalnici, escroci, hoti.

Stimate domn/doamna,
Compania RCS-RDS (rcs-rds.ro) impune abonatilor o taxa de reconectare de 15 RON la intarzieri in plata facturii fara a emite insa facturi pe adresa acestora, fara a-i contacta telefonic/posta/e-mail si fara a efectua vreo deconectare.
Am fost in situatia urmatoare. In luna decembrie am platit in avans factura pe cateva luni tot dupa un incident in care am aflat ca am taxa de reconectare de platit fara sa am nici o factura receptionata. In aceste luni nu am primit nici o factura si nu am retinut (nu mi se pare normal sa retin eu) cand au expirat lunile platite. Astazi m-am trezit (fara sa primesc nici o atentionare/ factura de la RCS-RDS) ca trebuie sa platesc o taxa de reconectare de 15 RON pentru ca am intarziat cu plata.
Consider ca aceasta taxa este abuziva in conditiile in care compania RCS-RDS nu are o comunicare minima cu abonatii (trimiterea facturii) si este introdusa doar pentru a-si suplimenta costul abonamentului.  
Cu stima,

9 thoughts on “Cat de ieftine sunt de fapt abonamentele RCS-RDS?”

 1. In caz ca vrei sa nu depinzi de factura: https://digicare.rcs-rds.ro/login.php (mie personal imi vine factura de la rds cam in momentul in care se emite *urmatoarea* factura – factura emisa pe 18.03.2011 mi-a ajuns pe 20.04.2011 ). Cu un eveniment in calendar iti verifici rapid online tot ce ai de platit: gaze (gdf suez), electrica (aici depinde de distribuitor – la mine merge), rds. Poti in toate cazurile sa platesti online fara probleme.

  Ca un bonus la GDF suez poti sa optezi *doar* pentru factura online.

 2. Eu sunt client nou si exceptand optiunea de logout, restul sunt inactive. Asta este normal si urmeaza sa se activeze sau este o anomalie? Multumesc mult
  Emil

 3. nice dar ce ziceti de o factura care trebuie platita intr-o zi la rcs-rds..o factura veinta pe 1 cu data scadenta 1 ca sa acopar minutele vorbite in plus peste abonamentul telefonic…plus cea de-a doua factura normala pe luna..:(

 4. Salutare,

  De-ar fi sa facem o lista cu toate amabilitatile RDS-ului, cred ca s-ar bloca internetul la download. Totusi, spre exemplificare:
  – fost client Airbytes (preluat de RDS), imi vine factura RDS – evident contract cu RDS – nu, dar poate tine la fraieri. si a 2-a factura, si a 3- a factura, dupa care amenintari. bot ma! nu le-am platit niciuna.
  – companie cu birouri in mai multe orase ale patriei, la un moment dat se reziliaza o locatie, se face un abonament unitar. dupa cativa ani constata ca ei au emis in continuare factura la sediul reziliat, nimeni n-a observat, nici gura nu-i miroase.
  – o companie vrea sa rezilieze un contract (iesit din perioada de 2 ani) incepand cu luna urmatoare, vine raspunsul: nu se poate pentru ca… a fost emisa factura pentru luna urmatoare?!!!

  hai si una pozitiva:

  – am telefonie de la ei, mi-am mutat biroul, am preluat numerele de pe o alta firma, ma rog, o brambureala. merge de vreun an fara factura…

 5. am platit si eu o taxa de reconectare pentru ca mi-au taiat netu si telefonul duminica, si luni a trebuit sa platesc si abonamentul pe februarie, martie si taxa de 15 ron. Asta se intampla in 26.03, iar scadenta pe martie era 31.03, dar m-au obligat la ghiseu sa platesc si pe martie, si taxa de 15 lei, ca altfel nu ma reconecteaza. Niste escroci ordinari, hoti si jegosi.

 6. Daca va uitai in grila de programe pe care o ofera RDS-RCS veti descoperi ca programele Romanesti le aveti gratis pe o antena satelit care costa cu motor in jur de 500ron (eu o am de 7ani si nu am probleme si claritatea este mpeg2 ideala prin scart) programele romanesti sunt:
  …..::Hotbird::….prinzi
  Protv international (11200 Vertical 27500)
  Tv Romania international (1623 Vertical 27500)
  ….::Astra4-45.E::…prinzi
  AlfaOmega (12703 V 2963)
  Euro-Bird-16E
  Antena 2,
  Antena 3,
  Euforia,
  GSP (11131 V 14815)
  TVR 3
  TVR news,
  TVR international,
  TVR Cluj,
  TVR craiova,
  TVR timisoara,(11470 V 29950)
  WEST TV (1250 V 2532)
  Tvmoldova (12621 V 3364)
  ….::Helasat 39.E::…prinzi
  ETNO 12596 V 14050
  Taraf,
  Nasul 12688 V 3000
  ……::Intelsat::…..prinzi
  Prima Tv (11523 V 5787)
  KISS TV
  …..::THOR 1.0W::….. prinzi
  Kanal D (11747 Horizontal 28000)
  Money channel (11900 H 28000)
  Jurnal TV (12456 V 28000)
  Antena 1
  Transilvania
  ROMANIA TV
  Money ro
  Realitatea (12687 H 27500)
  music channel, mynele, Credo, speranta, Utv, blahblahblah
  ….:::Amos 4.0w::…..prinzi
  B1 tv (11635 H 6333)
  Tv neptun

  Astea fiind romanesti dar daca te descurci cu enleza eu prefer arab sat si turk sat unde aveti filme aproape ca pe HBO si animatie cartoon network
  Din 2000 de programe decodate eu am ales 400 din care ai muzica romaneasca, manele peste 5 posturi ce nu le-am mai pus in tabel plus programe germane si maghiare.
  Astea fiind spuse eu as face contract cu ei pentru 10 ron pe luna ca sa prind doar Histroy si Discovery si poate e prea mult 10 ron.
  (televiziunea HD va obosesc ochii ajuta la epilesie si glaucom)
  oferta lor acum este doar 6 luni 14ron apoi va fi 30ron, pe antena cu motor ai 37 programe romanesti plus 363 (cu total informatii mai putin poluante) sunt “gratis” zic dupa 2 ani dar si mai repede iti scoti bani cu antena.

  http://ro.kingofsat.net/find2.php?&standard=All&ordre=date_maj&filtre=no&cl=rom&aff=list

 7. Da si mie mi-au pus 15lei reconectare si dupa ce-am vorbit cu ei,si intradevar am cautat contractul si in anexa 1 la tarife apare RECONECTARE NEPLATA 11 lei., si undeva mai scrie cu litere foarte mici ca abonatul plateste tarifele actualizate. Ma gandesc ca si-au actualizat tariful la 15lei.

Comments are closed.