feedback la feedback

 laboratorul in care am investit cel mai mult timp semestrul acesta a fost cel de IE (interfete evoluate – pentru cei ce nu au legatura cu facultatea noastra). am incercat sa leg un pic altfel laboratoarele, impreuna cu colegii mei sa cream niste materiale de laborator actuale, am inventat un proiect interesant. acum, la sfarsitul semestrului au venit si pentru noi notele. redau aici analiza mea asupra feedback-ului primit. mi se pare interesanta pentru ca se vede cat de diferite sunt opiniile studentilor. mesajul a fost trimis si pe forum studentilor – de-asta restul mesajului este scris la persoana a 2-a:)

cateva prime comentarii – n-am apucat sa centralizez toate textele primite
comentez nemultumirile, va multumim pentru aprecieri insa nemultumirile trebuie corectate in primul rand:)
1. foarte multe nemultumiri legate de starea laboratorului; pentru cei ce nu stiu laboratorul a fost refacut anul trecut dar de bine ce a fost refacut anul asta ploua in el; starea lui ne-a produs si noua frustrari, nu numai voua.

2. dotarea a lasat de dorit (cu 7-8 calculatoare vechi nu prea poti sa faci un laborator cu taskuri multe si cu 20 de oameni) si partial din aceasta cauza nu am putut sa tinem prezentari mai consistente ale tehnologiilor – nici tabla, nici proiector; tabla ni se promite ca va veni in fiecare saptamana de vreo 2 luni:( . tot, partial datorita dotarii nu prea am putut sa dam efectiv taskuri de lucru in laborator. ideea cu kitul de programe pe care sa-l oferim la inceputul laboratorului a fost excelenta si o vom pune in practica de anul viitor pentru a permite mai usor studentilor ce vin cu laptopul sa lucreze in laborator.

3. parerile au fost impartite referitor la teme si proiect. multi au apreciat proiectul ca fiind ceva nou si pentru ca a incurajat munca in echipa si pentru modalitatea de evaluare. au fost destui si care au spus ca proiectul a fost o idee proasta pentru ca nu ii invata nimic sau pentru ca nu ii interesa rezultatul acestuia sau pentru ca nu necesita foarte mari cunostinte tehnologice. temele au fost apreciate pentru ca se invatau mai multe tehnologii. unii au apreciat ca au fost prea multe teme altii ca au fost prea putine si altii ca nu au acoperit bine materia – fiind subiecte din laborator care nu au fost acoperite deloc cu teme. personal mi se pare ca a fost bine ca parerile au fost impartite si ca multi au gasit utile temele si ca altii (tot multi) au gasit util proiectul. mi se pare foarte important ca aceste activitati sa fie facute cu pasiune si faptul ca aproape toti au gasit ceva interesant macar intr-una din activitatile laboratorului mi se pare foarte bine

4. referitor la tehnologiile de abordat pe viitor – nu vom aborda tehnologii decat pentru dezvoltarea interfetelor, mai precis la nivel de client (WebRatio a fost singura exceptie). ne gandim destul de serios la un laborator de action script.

5. o observatie pe care am considerat-o a fost ca se trece prin prea multe tehnologii in loc sa se invete mai putine si temeinic. parerea mea este ca nici dupa 2-3 laboratoare nu poti sa zici ca stapanesti serios o tehnologie. cred ca utilitatea acestui laborator (foarte apreciata de multi studenti) este reprezentata de faptul ca deschide orizonturi spre tehnologii care nu sunt cunoscute de multi studenti, oferindu-le o cunoastere de baza a domeniului si oportunitati de aprofundare in directiile dorite.

6. faptul ca tehnologia de dezvoltare a fost la alegere a fost apreciata pozitiv de unii si negativ de altii. Faptul ca lasam tehnologia la alegerea studentilor se datoreaza destul de mult si feedback-ului din anii precedenti – studentii plangandu-se ca le impunem sa lucreze in limbaje cu care nu sunt familiarizati ( java:) ) si dorindu-si sa-si poata alege limbajul de programare. un alt motiv pentru care am permis acest lucru s-a datorat faptului ca lucram cu studenti de anul V in care avem incredere ca pot alege dintre tehnologiile pe care le cunosc pe cea mai potrivita pentru un anumit task. Noi am incercat in general sa prezentam 1-2 optiuni care noua ni s-au parut mai bune lasand alegerea studentului.

7. lipsa noastra de entuziasm – care a fost remarcata de unii. cateodata, nu conteaza cat de motivat ai fi faptul ca ceea ce spui este privit cu indiferenta, ca trebuie sa lucrezi intr-o sala in care ploua pe niste calculatoare care nu au net, inghetand de frig te mai demotiveaza. multumesc pe aceasta cale celor ce s-au aratat interesati de ceea ce am vrut sa aratam si care au cerut explicatii suplimentare. datorita lor laboratorul a fost mai placut pentru noi:)

mai revin cu observatii pe masura ce mai centralizez rezultatele.

2 thoughts on “feedback la feedback”

Comments are closed.