gripa porcina si organizarea romaneasca

Azi pe la 10 primesc un telefon de la un prieten mai glumet care imi zice ca una din colegele pe care am avut placerea sa le revad la reuniunea de 10 ani a fost confirmata cu h1n1. Simpatica gluma zic eu. A durat ceva pana sa ma convinga – ajutat si de mailul de la colega descoperit ulterior si de stirea de pe hotnews. Juma de ora mai tarziu plecam spre spital (anuntat de colegi si nu de cei de la colentina cum am vazut ca s-a spus ulterior pe la tv). La spital deja era aproape toata clasa (unii deja plecasera). Ne-a interogat un doctor care ne-a intrebat daca ne doare capul si daca stranutam. Eu am fost singurul la care s-a uitat mai mult din cei care erau cu mine pentru ca sunt racit de vreo 10 zile. Unei colege care a intrebat in ce conditii se transmite – pentru ca deja fusese la servici i-a raspuns fara nici o legatura cu intrebarea ca daca gripa asta era acu 100 de ani mureau 25% (sau ramaneau 25%). Ni s-au luat 2 probe (din gat si din nas) dupa ce am fost imbracati in niste halate sterile de unica folosinta.

Dupa asta a inceput distractia. Ne-au zis ca in 24 de ore vom fi anuntati doar daca suntem infectati. Apoi au zis ca poate 48 si ca eventual sa dam si noi telefon. Cand ne pregateam sa plecam ne-au invitat sa semnam niste formulare prin care sa declaram ca am refuzat sa ne internam in pofida avizului medical. Cand am intrebat daca trebuie sa ne internam au zis ca in nici un caz. Tot acolo mai afirmam ca ni s-a raspuns la toate intrebarile si ca vom sta 7 zile in carantina acasa. Am refuzat sa semnam respectivul document pana nu am eliminat refuzul de a ne interna si nu am mai adaugat cateva precizari. Dupa, a mai venit inca un doctor care ne-a precizat ca vom fi contactati telefonic zilnic timp de 7 zile pentru a ni se monitoriza situatia. 

Cam asta a fost povestea. Acum stau in carantina si ma intreb pana la urma care dintre cei care au vorbit acolo stia ce face. Probabil niciunul. Oricum voi fi sunat sau nu voi fi sunat in una sau toate din urmatoarele 7 zile pentru a mi se spune ca am sau nu am gripa porcina. Totul este limpede. Cred ca cel mai valoros sfat l-am primit de la portarul de la Colentina cand ieseam: “Ia dom’le o bere ca trece imediat” 🙂

Sanatate!

12 thoughts on “gripa porcina si organizarea romaneasca”

 1. Incredibil. Dar nu stiu de ce ma mai mir.
  In mare, sunt doua idei aici: 1) daca tu crezi ca ai putea fi luat virusul – adica stii ca ai stat in apropierea colegei, daca recent te simti mai suspect fata de o banala raceala, daca simti vreun risc… 2) minunatul sistem medical romanesc, despre care stim cu totii in ce hal este.
  Lasand la o parte sistemul, ma gandesc la tine – nu crezi ca ar fi cel mai bine sa mergi la o clinica privata mai de incredere, unde stii ca esti tratat omeneste, si unde esti examinat calumea?

 2. Eu oricum sunt racit de vreo 10 zile asa ca si daca l-as fi luat nu mi-as da seama la inceput. O sa aflu maine mai multe:) Sper.

 3. LOL pai e frumos asa… ne vedem o data pe semestru la laborator si atunci esti contagios? 🙂

  Acum serios, bafta mare (ma indoiesc ca e nevoie dar totusi..) si bafta mare si sanatate si colegei.

 4. Bun venit in sistemul sanitar romanesc. Chestia aia pe care ti-au dat-o sa semnezi s-ar traduce in “nu stim daca ai ceva pentru ca suntem complet pe langa dar just in case poti semna asta care sa ne scuteasca pe _noi_ de orice fel de responsabilitate, in spiritul juramantului lu’ hipocrit…err crat ;;)?” Oricum, ti-ai baut berica :P? Does wonders for the kidneys. Oricum sa inteleg ca nu vii la curs saptamana asta?

 5. Asa ai zis si ieri, ca afli azi mai multe, iar azi zici ca maine… Adica – la noi ca la nimeni – cine nu declara boala “face puscarie”, insa din cauza traficului analizele nu ajung de pe o zi pe alta dintr-un punct la altul al Bucurestiului?!

 6. da, mi s-a spus la telefon ca probele recoltate ieri la bals nu au ajuns inca la ei.
  greu de crezut in conditiile in care toata lumea este in alerta:))

 7. Eu zic sa stai linstit, nu cred sa fi luat ceva, oricum dc erai deja racit, raceala peste raceala nu se baga:).
  Bafta in orice caz si sa ne tii la curent cu rezultatul!

Comments are closed.