inca o companie care promoveaza mediocritatea

Totuși încă mă miră lucrurile pe care le văd în țara asta. Blue Air oferă o promoție pentru studenții care au 5 pe linie. După ProTV care a realizat ”becalizarea româniei”, după Libertatea care a adus tabloidele in topul presei scrise, după multe alte companii care s-au adresat publicului needucat și au promovat lipsa educației și în rândul celorlalți a venit și rândul celor de la Blue Air să-și manifeste inspirația în domeniul marketingului. Brand managerul / directorul de marketing de la această companie a venit cu ideea să facă un concurs pentru studenții care au în această sesiune 5 pe linie. Aceștia pot câștiga un weekend în Austria la ski dacă aduc carnetul cu 5 pe linie. Probabil cel care a venit cu această idee s-a încadrat în această categorie. Mi se pare o idee incredibil de proastă să promovezi notele proaste în mediul studențesc. Din astfel de motive studenții încep să aibă ca obiectiv menținerea liniei de plutire și nu obținerea unor performanțe mai acătării.

Mulțumesc studentului care mi-a atras atenția asupra acestei orori.

11 thoughts on “inca o companie care promoveaza mediocritatea”

 1. Oricum, în prezent studenții luptă pentru bursă și fraudează sistemul din acest motiv. Altfel nu-mi pot explica cum 90% din cei care au dat finalul la Teoria Sistemelor au copiat pe rupte toată teoria și toată problema din cursuri/seminarii. Dacă ar fi vrut doar 5-ul s-ar fi oprit la un moment dat.

  Sunt și eu curios, decanul știe de exeistența acestei materii la care cel care copiază mai mult e mai stimat?

 2. Dacă aș face o glumă morbidă aș zice că sunt șanse să crească media de IQ având în vedere că zboară cu Blue Air.. dar noroc că nu o fac 🙂

 3. Cred ca e vrajeala campania pentru ca e cam imposibil (inclusiv la poli) sa ai 5 pe linie. Mereu trebuie sa exista un profesor care sa te treaca cu nota mare :).

 4. Campania respectiva am vazut-o si eu promovata in mai multe localuri din oras. Problema este mesajul sub care este promovata campania: “Blue Air recompenseaza smartness-ul studentilor!” sau “Demonstreaza ca esti destept, dar nu esti tocilar”.

  @Mihai: Nici eu nu am inteles cum poti sa copiezi la examene pentru bursa de merit. Am mai atras atentia asupra acestei practici care vad ca nu a disparut nici pana acum. Consider ca vina este atat a celor care fac asta, cat si a celor care asista la asta.

 5. @Student la Calculatoare

  Vina celor care asista nu este asa mare, nimeni nu vrea sa fie considerat un “turnator”, nu?

  In legatura cu vina celor care o fac, sunt total de acord. Ceea ce nu inseaman ca nu ii inteleg pe cei care copiaza la materii gen DCE.

 6. Dacă tot copiezi, o duci pînă la capăt.

  Poate sunt eu prea credul și nu văd în jur, dar pentru bursa de merit trebuie o anumită medie care nu se poate obține prin copiat. Ce-i drept, semestrul I anul II e o excepție, deci subiectiv, Mihai are dreptatea lui.
  În orice caz, și fără existența burselor situața ar fi fost cam la fel (și în cazul celor care copiază și a celor “frustrați de un punctaj la labul de RL”) – a se lua ca exemplu liceul (unde bursele erau de 10 ori mai puține si de 10 ori mai mici).

  Dacă comentariile au mers în direcția asta, atunci să privim latura bună a campaniei Blue Air: studenții sunt încurajați să se limiteze la a copia pentru nota cinci. Corect? :))

 7. @alex – mie mi-a zis un student de campanie si mi-a spus ceva in genul: “daca sesiunea asta vreun student iti cere sa-i pui 5 in loc de 10 uite motivul” – si mi-a dat linkul.
  credeti ca un student de 10 ar fi dispus sa faca asa ceva?

  ref la paranteza despre copiat – se discuta f mult pe tema asta si nu se face mare lucru – poate lucrurile s-ar misca intr-o directie daca am implementa o solutie cum ar fi cea propusa de exemplu aici: http://vlad.posea.eu/educatie/despre-copiat-cateva-solutii.html

 8. @AlexJ 🙂 care poate fi motivul reclamatiei – incurajarea mediocritatii?

  Campania mi se pare o idee destul de neinspirata (nici macar amuzanta nu mi se pare) dar cumva inteleg logica din spate. In fond Blue Air e o companie low cost care nu se adreseaza ca public celor care au pretentii.Intr-un fel cei care iau 5 pe linie se incadreaza perfect in stilul Blue Air – minimul efort pentru minimul confort.

  Problema in viziunea mea nu e ca exista si se consuma Libertatea, Becali si manelele.Tabloide, manele, vedete de carton exista peste tot. Mi se pare mai grava lipsa bunului simt si a modelelor pozitive. Romania si romanii in general nu au o cultura a muncii, a atitudinii constructive si a rezultatelor pe termen lung. Parerea mea.

 9. Vad ca am starnit ceva agitatie cu linkul respectiv :))

  Inca nu am auzit personal de vreun coleg de breasla care sa se angajeze in onorarea propunerii celor de la Blue Air pentru a obtine “generoasa” rencompensa, dar, nu m-ar suprinde deloc daca as auzi, mai ales ca si azi mi s-a confirmat din nou ca Politehnica promoveaza mediocritatea si copierea. Chiar si ultimele examene pe care le sustin in cadrul acestei institutii ajung sa imi lase un gust amar in gura.

  Cum se poate accepta ca un profesor sa puncteze un proiect copiat de pe site-ul regielive sau de la oameni care au terminat anii trecuti cu 10 din 10 puncte, iar eu sa primesc 5 din 10 pentru ca mi-am pierdut timpul incercand sa inteleg cerinta si sa produc totusi un continut cat de cat original? De ce este asa ceva tolerat? Sa inteleg ca dansa nu s-a prins ca acele proiecte sunt copiate sau ca nu o intereseza? Care din ultimele 2 cazuri e mai grav?

  De ce in momentul in care am incercat sa port o conversatie cu profesoara respectiva pe tema proiectului ca sa inteleg de unde a rezultat nota, am primit explicatia: “eu nu inteleg nimic din acest referat, nu respecta deloc cerintele impuse” din moment ce punctase cu 10 proiectul pe care l-am folosit ca model de structura si inca vreo cateva proiecte similare? Refuz sa cred ca dupa 5 ani de facultate nu sunt in stare sa fac diferenta intre un proiect de 5 si unul de 10.

  Ma voi opri aici pentru ca iar refulez aiurea. Am ajuns la concluzia ca treburile acestea nu se vor schimba prea curand pe aici. Pacat. Bine ca pe mine nu ma va mai interesa.

  O seara buna in continuare si bafta la 5-uri 😉

Comments are closed.