Mircea fa-te ca muncesti (sau despre alerta gripei porcine)

Continuarea povestii de ieri. Astazi asteptam rezultatele (teoretic pe la 8.30). La 10 n-am primit nimic asa ca am sunat la Matei Bals (Colentina). Am fost pus on-hold si apoi mi s-a inchis. Am sunat la DSP (sanepid) si mi s-a zis sa stau ca voi fi sunat. Am aflat ulterior ca testele se duc la cantacuzino. Am sunat si acolo si surpriza – nu aveau nici o proba de-a noastra. Am crezut ca este vorba de o tactica de a nu divulga eventualelor curiosi rezultatele. Un pic mai tarziu insa o colega care a sunat la acelasi numar a obtinut toate numele pacientilor pentru care au ajuns teste la Cantacuzino. Deci nu se verifica faptul ca este vorba de discretie si confidentialitate. Pur si simplu cei de la minister au fost multumiti ca ne-au trimis acasa si nici nu cred ca si-au mai batut capul sa cheltuie banii pe analize. Ulterior am mai vorbit la DSP care mi-au zis sa sun la Matei Bals si la Matei Bals unde mi-au zis sa sun la DSP si apoi sa revin, iar cand am revenit mi-au inchis.

Asa ca in momentul de fata stau acasa pentru ca niste dobitoci de la minister au considerat ca nu conteaza daca suntem bolnavi sau nu, nici nu merita sa se investigheze, dar daca instituie o carantina “monitorizata” apare ca lucreaza si ca iau lucrurile in serios.

Eu nu am nimic, sunt la fel de racit ca si saptamana trecuta, doar sunt cu tensiunea un pic crescuta de la inca un episod de interactiune cu organele acestui stat minunat.

Edit: de la un coleg pe la ora 14.00: “Am sunat acu la Bals… cica probabil curierul o sa le aduca rezultatele azi pe la 4-5 (dar la ei dupa 4 nu mai e nimeni :)) ) Si sa revin cu un tel maine la 10. “

1 thought on “Mircea fa-te ca muncesti (sau despre alerta gripei porcine)”

  1. seamana cu tam-tam-ul facut acum 2 ani parca, cu gripa aviara… Le pasa doar sa faca zgomot si sa para ca ii intereseaza, ca sa vada UE ca cineva vegheaza pentru linistea tarii. Defapt nu fac decat sa mature mizeria sub covor – si sub covor se strang toate problemele si toti microbii. Ma intreb cand si ce trebuie facut sa putem deveni “mai normali” …

Comments are closed.