pentru un pic mai multa civilizatie

2 inițiative remarcabile au apărut (sau urmează să apară) săptămâna asta. Ambele au ca obiectiv să îmbunătățească viața celor din jur deși sunt complet diferite ca target și ca tip de acțiune.

Prima în ordine cronologică este inițiativa Ralucăi de a colecta cadouri pentru un leagăn de copii din București. Mi se pare foarte important să putem să o ajutăm să aibă succes cu această inițiativă și să putem să aducem câteva mici bucurii unor copii defavorizați. Dacă aveți jucării, hăinuțe, dulciuri, cărți puteți să le aduceți până în ultima zi de școală la punctul de colectare de la MonaLisa (EG303) între 9 și 18. Mai multe detalii puteți citi pe site-ul creeat în acest scop: Craciun2008.wordpress.com.

A doua inițiativă urmărește să aducă un plus de civilizație în facultate. Cum așa? Învățându-ne să ne respectăm colegii prin păstrarea curățeniei și prin menținerea unui aer curat – fără fum de țigară în spațiile publice din facultatea noastră. Cunoscând talentele fotografice ale studenților noștri (și regretând că nu le-am folosit pentru alte ocazii) ne-am gândit să organizăm o campanie anti-fumat și anti-mizerie și cu ajutorul lor. Astfel începând de mâine (11 decembrie) va avea loc în facultate un concurs de fotografie cu temele ”Fumatul și studenții”, ”Fumatul și cadrele didactice”, ”Mizeria și facultatea noastră”.  Cele mai reușite fotografii vor fi folosite pentru afișele unei campanii educative și vor primi și niște premii surpriza. Pentru regulament și alte detalii consultați http://mail.cs.pub.ro/~fumatul.

Dacă aveți întrebări puteți să le adresați și aici deocamdată:)

Dacă ați ajuns aici și ați citit acest mesaj vă invit și vă rog să vă și implicați.

Mulțumesc și succes!

6 thoughts on “pentru un pic mai multa civilizatie”

 1. Felicitari pentru prima initiativa, chiar o sa aduca bucurie si o sa aiba un rezultat, sunt convins.

  Cu campania anti-fumat, sunt sceptic. Putem sa facem oricate campanii, ele nu pot inlocui bunul simt ce le lipseste unora… Singura solutie ar fi luarea unor masuri concrete. Exista si o lege (349 / 2002) ce interzice fumatul in locurile publice si prevede amenzi.

 2. bunul simț se poate și forma:)
  niciodată nu e prea târziu:)

  pentru felicitări trebuie folosit linkul dat în post. eu doar mediatizez inițiativele ce mi se par interesante.

 3. Si eu cred ca se poate forma, dar numai cu un “incentive” care sa te faca sa te gandesti de 20 de ori inainte sa iti arpinzi o tigara sau sa arunci un gunoi pe jos (a doua numai daca exista si cosuri de gunoi evident).

 4. Ar fi prea putini cei care ar cara toate hartiile sau resturile in buzunar in loc sa re arunce…
  Ar fi trebuit (dupa parerea mea) ca facultatea sa aiba cosuri de gunoi mai pe toate holurile,etajele etc. Acum gasesti cate o cutie de la topurile de hartie in cate un coltz si aia e.
  La cati bani ia aceasta facultate de la studentii la taxa + banii de la restante eu cred ca ar trebui sa puna cosuri de gunoi ca nu e mare investitie si apoi amenzi pentru cei care arunca pe jos.
  Am vazut ca s-au montat camere de filmat dar pentru ce?
  Legat de nesimtirea celor care fumeaza mi se pare amuzanta ideea.CLAR nesimtire ca se fumeaza in facultate :))

 5. si ce te împiedică să folosești cutiile acelea pentru a arunca gunoaiele în loc de a le lăsa prin sălile de laborator.

  de ce oare credem că amenzile sunt mai bune decât educația? chiar nu putem funcționa decât prin amenințări? – nu copiem că picăm, nu aruncăm pe jos că luăm amendă…

 6. Nu asta era ideea.
  Pe mine nu ma impiedica nimic sa folosesc acele cutii si chiar imi car gunoiu dupa mine ca intamplator sunt de aceeasi parere ca e plin de nesimtiti. Dar vroiam doar sa zic ca nici facultatea nu ia masuri in aceasta privinta si nu e vorba de amenintari ci pur si simplu o educatie fortata daca omul nu se simte sa isi arunce hartia la cos.
  Prin “facultatea ar trebui sa aiba cosuri de gunoi mai peste tot” ma gandeam ca daca ai unde sa arunci si nu trebuie sa mergi pana in statia de autobuz sa-ti golesti buzunarele de gunoi … ar fi mai normal dupa parerea mea.
  Si mai gandeam ca prin aceasta actiune facultatea ar avea toate drepturile sa zica “Da.Toti(sau marea majoritate) studentii sunt niste nesimtiti.”
  Parerea mea e ca educatia ar cam fi trebuit sa existe la orice om cara ajunge la facultate si daca nu e atunci e mai nasol si da amenzile l-ar obliga macar sa isi indrepte comportamentul.

Comments are closed.